Stadiile dezvoltarii carierei

Dezvoltarea carierei este un proces care are loc in viata fiecarui om. Deciziile pe care le luam influenteaza alegerile de cariera, schimbarile de cariera. Toate acestea sunt bazate pe teoriile de dezvoltare.
Dezvoltarea carierei este pe termen lung si apare in toate stadiile, nu numai in cele profesionale. Fiecare stadiu in parte are un set unic de sarcini si tine cont de decizii si schimbari pe care oamenii le fac de cand intra in campul muncii si pana ies la pensie.
Oamenii au aptitudini si talente dezvoltate prin diferite stiluri de viata, facandu-i capabili de o varietate de sarcini si numeroase ocupatii.
Intelegerea propriilor interese si aptitudini este cheia carierei si satisfactiei pe masura ce oamenii isi pot implementa si dezvolta propriile concepte.
Pe masura ce procesul de cariera se desfasoara, trebuie sa apelezi la o consultatie:
– Invata sa faci fata schimbarii
Aceasta poate sa fie o etapa grea, dar merita sa fii pe pozitii, pentru ca vei intampina multe schimbari de-a lungul timpului.
– Dezvoltarea concentrarii in cariera
Pastreaza-ti concentrarea orice s-ar intampla.
– Explorarea optiunilor de cariera
Cauta, exploreaza, indrazneste, accepta.
– Pregatirea pentru cercetare
Cercetarea este un lucru bun chiar si atunci cand ai experienta.
– Obtinerea angajamentului
In timpul acestui stadiu, mentorul construieste relatii asigurand ascultarea si intelegerea.
Mentorul intra in rolul educatorului si isi ajuta clientul sa inteleaga sarcinile implicare in explorarea carierei. Asta include instructie personala si directionarea clientilor catre alte resurse precum carti, site-uri, sau grupuri si cluburi.
Este foarte important ca mentorul pe care tu ti-l alegi sa te sprijine, sa iti deschida orizontul, sa te ajute sa iti gasesti identitatea in cariera.
Pe masura ce clientul incepe sa intervieveze pentru pozitii specifice, mentorul trebuie sa aibe rolul si de suporter, educator, si sa ajute practic pe masura ce iti determini experientele specifice si treci peste obstacole.

Citeste si:  Alabala... Kid

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.