fbpx

Strategii de dezvoltare a afacerii

Majoritatea antreprenorilor considera ca doar imprumuturile le pot salva afacerea, atunci cand se necesita o expansiune. Totusi, exista alte modalitati in care se poate dezvolta o afacere, fara sa se imprumute capital. Invata si tu despre aceste strategii care pot sa elimine varianta imprumutului, fara sa sacrificam dezvoltarea afacerii.
Pe masura ce iti dezvolti afacerea, una din cele mai importante provocari pe care le vei intalni va fi nevoia de capital aditional. Afacerea ta poate avea nevoie de infuzie de nou capital si sa atinga un nou nivel. Sau, poti avea nevoie de bani extra doar pentru a supravietui.
Totusi, sa obtii bani s-ar putea sa nu fie atat de usor. De fapt, cautarea capitalului poate sa fie chiar frustranta. Bancile iti pot refuza cererea pentru imprumutul bancar dintr-o mie de motive. Probabil ca nu ai suficiente avantaje pe care le poti folosi colateral. Compania ta s-ar putea sa nu fie in mediul afacerilor suficient de mult incat sa se stabileasca un rating satisfacator.
Daca ai o afacere viabila, clienti buni si un plan de afacere, exista optiuni pentru a obtine fondurile de a creste si a reusi., Poti sa iti dezvolti compania fara sa imprumuti.
Iata 10 modalitati in care o afacere se poate dezvolta fara a se indatora prea mult:
1. Examineaza-ti cash flow-ul
Daca cauti capital , primul pas este sa iti verifici cash flow-ul.
2. Extinde-te prin profit
Pe masura ce compania ta creste, aloca profiturile in principal pentru produsele si serviciile care s-au dovedit a fi profitabile. Atunci cand o linie particulara de produse reusesc, extinde-ti vanzarile in acea directie, in loc sa te extinzi spre alte sectoare.
3. Accelereaza veniturile
Poti sa iti cresti venitul in nenumarate moduri. In primul rand, iti poti mari preturile sau taxele, dar fa-o intr-o modalitate in care sa nu iti pierzi clientii. Poti de asemenea sa explorezi adaugarea de produse complementare sau servicii care s-ar potrivi in mod natural cu mixul prezent de produse.
4. Decelereaza cash flow-ul
Poti vrea de asemenea sa iti conservi capitalul prin decelerarea cash flow-ul.
5. Formeaza o alianta de marketing strategica
O alianta de marketing este un efort intre afacerea ta si alte companii pentru a profita de beneficiile produselor respective ale afacerii tale si/sau serviciilor.
6. Formeaza o alianta de produse strategica
Intrarea intr-o alianta de produs cu o alta afacere iti permite sa oferi produsele si serviciile partenerilor clientilor existenti, in timp ce partenerii aliati vand produsele tale si serviciile clientilor lor. Ca si rezultat, vei reusi sa iti extinzi linia de produse fara nici un cost asociat.
7. Exploreaza solutii financiare fara datorii
Poti sa cauti solutii care sa nu presupuna indatorarea pentru a-ti creste afacerea.
8. Lucreaza cu consilieri financiari si de afacere
Cauta ghidul si expertiza unor consilieri financiari pentru a te invata cum anume sa iti dezvolti afacerea.

Citeste si:  Noua procedura de divort in anul 2011
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.