Succesul afacerilor mici

In fiecare zi, noi afaceri rasar. Unele dintre acestea vor reusi, dar multe vor esua. Va reusi afacerea ta sa se faca remarcata sau se va alatura miilor de afaceri destinate esecului? Iata cateva reguli pentru a te asigura ca afacerea ta va creste si va prospera.
1. Gaseste o nisa
Pentru afacerile mici, este cel ma bine sa gasesti o nisa. O companie mica cu resurse limitate poate sa serveasca eficient pietelor niselor. Concentreaza-ti eforturile pe o piata care are ce oferi. Asta inseamna ca trebuie sa faci ceea ce stii tu mai bine si sa devii un expert in acel domeniu. Realizeaza-ti ca nu este posibil sa fii buna la toate. Concentrandu-te doar pe o anumita nisa, poti fi capabila sa eviti coliziunea cu alti competitori mai buni si mai mari.
2. Fii mic, dar gandeste in stil mare
Cea mai comuna intrebare a antreprenorilor afacerilor mici este daca vor putea sa concureze cu competitorii mari. Afacerile mici au avantaje inerente peste afacerile mari, incluzand flexibilitatea, abilitatea de a raspunde cu rapiditate, abilitatea de a asigura un serviciu mai personalizat. Asigura-te ca afacerea ta profita la maxim de aceste zone care reprezinta punctele forte ale companiilor mici.
3. Diferentiaza-ti produsele
Prezinta beneficiile produselor si serviciilor tale clientilor, subliniind solutiile unice pe care le ofera problemelor lor. Evita sa fii un copiator, intrucat imitatorii rareori au succes pe piata. Studiaza, dar nu-i copia pe competitori, si impacheteaza-ti produsele in mod distinct.
4. Prima impresie conteaza
Incearca sa lasi impresia de acuratete si calitate de prima data. Deseori nu vei mai avea o a doua sansa pentru a face o impresie buna.
5. O reputatie buna
Afacerea ta se bazeaza pe reputatia sa. Este imperativ sa iti construiesti o reputatie buna pentru calitatea produselor si serviciilor. Aminteste-ti ca doua lucruri garanteaza succesul: bunurile de inalta calitate si serviciul superior. Trebuie sa iti doresti intotdeauna calitatea si sa tinzi spre ea.
6. Imbunatatire constanta
Antreprenorii stiu ca ei nu ar trebui sa fie rigizi in modul lor de a gandi in incercarea lor de a-si imbunatati produsele si serviciile. Risti sa fii lasata pe dinafara de alti competitori mai indrazneti. Mediul afacerilor din ziua de astazi necesita ca tu sa vii cu solutii noi rapid.
7. Asculta-ti clientii
Lasa-te condusa de piata si reactioneaza cu nevoile clientilor. Clientii au nevoia sa se simta importanti pentru tine, pentru ca intr-adevar sunt. Atunci cand te concentrezi asupra clientilor si le castigi increderea, ei nu numai ca te vor recomanda, dar iti vor ramane intotdeauna loiali. Aminteste-ti ca recomandarea personala este cea mai ieftina strategie de publicitate pentru afacerea ta.
8. Planuieste pentru succes
Un antreprenor ar trebui sa inteleaga puterea planificarii. Un plan bun ajuta la cresterea sanselor de a reusi si te poate ajuta sa definesi conceptele afacerii tale, sa estimezi costurile, sa faci previziuni in ceea ce priveste vanzarile si sa iti controlezi riscurile. Asta iti spune in ce directie te indrepti si cum sa ajungi acolo. Sa intri in lumea afacerilor fara un plan este precum ai intra intr-o tara straina fara sa ai o harta a drumului.
9. Fii inovativa
Fii inovativa in ceea ce priveste ofertele. Foloseste schimbarea pentru a-ti imbunatati produsele, procedurile sau reputatia.
10. Lucreaza inteligent
Ca si antreprenor, ai nevoie sa detii increderea de sine, dar si simtul acela de a dezvolta idei noi atunci cand este nevoie. Studiile au aratat ca indivizii care reusesc in antreprenoriat pot accepta lucrurile asa cum sunt si le fac fata in mod corespunzator. Stiu cum sa isi organizeze timpul, realizand importanta timpului liber, la fel cum realizeaza si importanta orelor petrecute muncind. Acesti oameni sunt deseori rapizi in a schimba lucrurile atunci cand vad ca planul lor nu functioneaza. Si, cel mai important, ei recunosc punctele slabe si incearca sa le imbunatateasca. Realizeaza importanta de a lucra inteligent si de a munci suficient.

Citeste si:  "Istoria critica a literaturii romane" nu se vrea o carte de adevaruri incontestabile - N. Manolescu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.