Team building eficient

Oamenii din fiecare loc de mucna discuta despre construirea echipei, lucrul in echipa si despre echipa mea, dar putini inteleg cum sa creeze experienta unei munci in echipa sau cum sa dezvolte o echipa eficienta. Apartinand unei echipe, in sensul cel mai larg, este rezultatul sentimentului de a apartine unui lucru mai mare. Are mult de-a face cu intelegerea misiunii sau obiectivelor organizatiei tale.
Intr-un mediu orientat catre echipa poti sa contribui la succesul per ansamblu al organizatiei. Lucrezi cu membrii organizatiei pentru a produce aceste rezultate. Desi ai o functie specifica si apartii unei departament anume, esti unita cu membrii unei alte organizatii pentru a indeplini anumite obiective.
Directorii, managerii si membrii organizatiei exploreaza diferite moduri in care sa imbunatateasca rezultatele afacerii si profitabilitatea.
Daca eforturile de a imbunatati echipa nu se ridica la asteptarile tale, atunci aceasta lista iti va spune de ce. Construirea cu succes a unei echipe depinde in mare parte de urmatoarele:
1. Asteptari clare.
Managementul superior trebuie sa comunice asteptarile clare pe care le au pentru performanta echipei.
2.Contextul
Membrii echipei trebuie sa inteleaga care este rolul lor in echipa, sa intealaga cum functioneaza strategia , care sunt telurile organizatiei, principiile, viziunea si valorile.
3. Angajamentul
Membrii echipei vor sa fie parte din aceata echipa? Simt ei importanta misiunii?
4. Competenta
Echipa simte ca este compusa din oamenii potriviti? Simte echipa ca membrii ei au cunostintele necesare, aptitudinile si capabilitatea?
5. Control
Are echipa suficienta libertate si putere pentru a indeplini cerintele? In acelasi timp, inteleg ei care le sunt limitele? Cat de departe pot membrii echipei sa mearga in gasirea solutiilor?
6. Colaborarea
Intelege echipa si grupul intregul proces? Inteleg membrii stadiile dezvoltarii grupului? Lucreaza impreuna in mod eficient?
7. Comunicarea
Inteleg membrii echipei importanta comunicarii atunci cand lucreaza impreuna?

Citeste si:  Conferintele de la Sosea: O floare pentru Mavrogheni si Jazz la Sosea

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.