fbpx

Teama de esec

Teama de esec este probabil cea mai puternica forta care infraneaza oamenii de a-si atinge potentialul. Intr-o lume plina de incertitudini, o economie delicata si nenumarate probleme care pot aparea, este usor sa vedem oameni care inclina sa joace corect.
Dar si daca te joci corect iti asumi anumite riscuri, de asemenea. Daca nu indraznesti niciodata sa esuezi, succesul ta va fi mult mai lent sau va intarzia sa apara. Majoritatea oamenilor isi subestimeaza meritele si abilitatea de a-si reveni dupa un esec, conducandu-i la refuzarea unor oportunitati valoroase. Abilitatea de a esua in stil mare si des a fost o parte a succesului spectacular de-a lungul istoriei.
Urmatoarele strategii te vor ajuta sa pui riscul si recompensa in perspectiva, pentru a putea depasi teama de esec.
1. Ia in considerarea costurile oportunitatilor pierdute
Cel mai mare risc pe care oamenii nu il iau in considerare este beneficiul pe care il pierd evitand oportunitatile cu risc mare. Cariera ideala contine o gama larga de oportunitati care se combina pentru a forma o cariera relativ sigura cu un potential ridicat de dezvoltare. Asumarea oportunitatilor cu risc mare este esential pentru ca ofera cea mai mare recompensa:
Problema este ca fara sa ne asumam riscuri, nu putem exploata nici o oportunitate. Poti sa iti traiesti viata intr-un mod linistit si rezonabil, dar nu vei putea sa creezi ceva nou.
2. Cerceteaza alternativele
Necunoscutul este o sursa majora de teama. Atunci cand nu stii cu ce te confrunti, potentialele consecinte par mai rele decat sunt in realitate. Studiaza toate potentialele venituri, pentru a intelege riscul esecului si beneficiul succesului. Analizarea acestor venituri te va ajuta sa vezi prin teama esecului si sa iei o decizie logica.
3. Intelege beneficiile esecului
Dupa cum a spus si Emerson, viata este o serie de experimente, si cu cat faci mai multe, cu atat mai bine. Fiecare esec este o incercare dintr-un experiment si o oportunitate pentru dezvoltare. Chiar si esecul te poate costa din punct de vedere financiar, dar ceea ce vei invata va depasi cu siguranta pierderea suferita.
4. Intocmeste un plan contigent
Un alt mod in care poti sa depasesti teama esecului este sa reduci partea negativa. Redu-ti riscul, creand un plan contingent. Chiar daca prima ta optiune esueaza, iti poti mentine pozitia cu un plan de rezerva.
5. Ia actiune
Cel mai bun mod in care poti sa reduci teama si sa construiesti incredere este prin a te apuca de treaba. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, intrucat vei incepe sa acumulezi experienta si cunostinte. Orice este greu la inceput. Este ca si cand ai sari de pe o stanca intr-un lac. Dar dupa ce o faci vei vedea ca apa este sigura si dupa aceea va fi simplu sa o faci din nou. Incepe cu pasi mici si construieste-ti increderea pana cand teama de esec este manevrabila.

Citeste si:  Oh, mon Dieu!
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.