Trasarea dorintelor pe acest an

Inainte de toate, este bine sa stabilesti diferenta dintre visuri si dorinte. Nu este nimic rau in a visa la o calatorie in jurul lumii, pe un vas de croaziera. Insa ar fi copilaresc din partea ta sa notezi asta in lista cu dorinte pentru anul urmator, atata timp cat tu stii ca nu ti-ai putea-o permite. Daca situatia se schimba, poti oricand sa faci o noua lista.
Gaseste un loc potrivit, unde poti medita in liniste. Gandeste-te la anul care tocmai a trecut si la cerintele personale pentru anul care a inceput. Aseaza-te, ia o bucata de hartie si pregateste-te de scris. Ca sa acoperi toate planurile vietii tale, lista trebuie sa fie completa, de la lucruri pe care ti le doresti, la actiuni pe care vrei sa le intreprinzi, la relatiile cu ceilalti, la inca un pas spre a deveni un om mai bun.
Tu esti „stapana” dorintelor tale, asa ca tu trebuie sa stii pana unde sa iti impingi barierele, pentru a ramane in limita obiectivelor realizabile. Iti poti structura lista pe trei categorii:
-Dorinta anului
-Lucruri pe care sa ti le achizitonezi
-Actiuni pe care doresti sa le intreprinzi
Pune-ti lista la vedere (pe usa frigiderului sau la oglinda) si citeste-o din cand in cand, pentru a-ti reaminti scopurile acestui an. Mai mult, sterge punctele pe care le realizezi, iar cu putin noroc si cu determinare, la sfarsitul lui 2009, toata lista ta va fi taiata.

Citeste si:  Sun Plaza va aprinde cea mai mare instalatie de Craciun din lume

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.