Uita de stres

Stresul este o problema destul de grava si de des intalnita. Din pacate stresul este cauza multor boli. Tocmai de aceea trebuie sa incerci sa tii stresul la distanta.
Redu pericolul pe care il presupun temerile tale
Data viitoare cand te vei afla intr-o situatie stresanta, analizeaza-ti cu foarte mare atentie gandurile, pentru a vedea daca situatia in sine merita tot stresul pe care i-l asociezi tu. Raspunde la aceste intrebari:
Care este cel mai rau lucru care se poate intampla?
Care este cel mai probabil rezultat negativ la care se poate ajunge? Daca nu are ce sa iasa bun de aici, cat de probabil este sa se intample ceva grav?
Cum ar putea acest rezultat negativ sa iti modifice viata?
Exista ceva ce poti face si care sa influenteze in sens pozitiv acest rezultat sau ai facut tot ceea ce iti statea in puteri?
Faptul ca analizezi in profunzime situatia in care esti pusa, adresandu-ti aceste intrebari care te aduc mai usor cu „picioarele pe pamant”, reprezinta o metoda care va reduce semnificativ stresul, pana la un nivel acceptabil. De cele mai multe ori, avem tendinta de a exagera situatiile, astfel incat nu este exclus ca si de aceasta data sa se intample acest lucru. O data ce iti vei canaliza energia spre intelegerea situatiei la adevarata sa valoare, stresul isi va reduce in mod simtitor efectele.

Citeste si:  Radio 21 ÅŸi ZU au fost amendate de CNA cu cate 5.000 de lei, pentru parodierea lui Eminescu

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.