Un job in strainatate

Pleci sau vrei sa pleci in strainatate? Motivul probabil este ca acolo vei primi mai multi bani, sau faptul ca ai ales ceva mai bun pentru cariera ta. Indiferent care sunt motivele, trebuie sa fii constienta si atenta de anumite lucruri si sa iti pazesti foarte bine interesele.
O industrie in care se trimit profesionisti in afara pe banda rulanta atat in Statele Unite, cat si in Europa sau in alte tari este industria software. A fost o cheie de succes pentru multe companii. In acest proces, cativa au reusit sa isi faca un renume negativ.
Trebuie sa fii atenta cu asa numitii agenti ai companiilor. Principalul lor obiectiv este sa trimita o persoana in strainatate, si pentru asta vor face orice.
Unii agenti iti pot cere sa depui actele, certificatel in original, sau un pasaport sau un cec semnat pentru o anumita suma, care pretind ca este o taxa. Nu te lasa pacalita. Ei au mai multa nevoie de tine decat ai tu nevoie de job, si daca nu le arati ca esti disperata, vor face in felul tau, dar trebuie sa te uiti drept inainte si sa nu pari disperata in fata lor.
Un alt lucru de care trebuie sa ai grija este salariul vis-a-vis de ultimul tau loc de munca. Un salariu care poate suna minunat, este posibil sa nu fie atat de bun pentru tara, orasul si zona in care vei locui. Trebuie sa negociezi din greu pentru a-ti asigura spatele. Unele companii nu platesc salariul in intregime in timp ce esti „pe banca de rezerva”. Acest lucru este ilegal in Statele Unite ale Americii si acele companii nu iti pot face asta.
Alte lucruri de stiut dinainte sunt cheltuielile de locuire. Intreaba de toate facilitatile care iti vor fi oferite pentru a stabili dinainte tot ceea ce vei primi. Printre acestea se numara si biletele de avion pentru tine si familia ta, in cazul in care vei pleca cu ei, vacantele anuale, platile si alte lucruri pe care trebuie sa le stabilesti dinainte de a te imbarca.

Citeste si:  Horoscopul lunii decembrie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.