13 lucruri esentiale despre punctul G

1. Ce este punctul G?
Este un punct erogen situat in vagin extrem de sensibil la stimulare si care poate provoca un orgasm intens. Anumiti oameni de stiinta inca ii neaga existenta, dar majoritatea i-au confirmat-o.

2. Au toate femeile un punct G?
Da, toate il au conform studiilor. Foarte putine insa ajung sa-l si localizeze in lipsa unei stimulari adecvate. Asadar, daca nu l-ati gasit inca, perseverati, perseverati.

3. De la ce vine G?
Denumirea vine de la numele doctorului care l-a descoperit, si anume doctorul Grafenberg, un medic german. De altfel, anul 1944 a fost anul descoperirii lui de catre stiinta europeana intrucat in Orient, era cunoscut de mult. Japonezii, tailandezii si chinezii il numeau “perla neagra”.

4. Cand a inceput sa se discute atat de mult de el?

In mod bizar, nu imediat dupa 1944. Abia in cadrul unei lucrari de sexologie americane, aparuta in 1982, atentia lumii a fost atrasa din nou catre misteriosul punct.

Citeste si:  Increderea in partenerul tau

5. Unde se afla, de fapt, punctul G?
Faimosul punct este situat pe peretele anterior al vaginului, in spatele osului pubian si al uretrei, cam la 4 cm de la intrarea in vagin. Asta nu inseamna insa ca exista o zona fixa, coordonatele variind usor de la femeie la femeie. Fiecare anatomie, inclusiv cea genitala, este unica.

6. Cat este de mare?
Punctul G nu este, de fapt, un punct ca dimensiuni. El poate fi comparat cu o moneda de 50 de bani atunci cand este stimulat. Iarasi, marimea variaza, dar cam aceasta ar fi media.

7. Cum se simte la atingere?
Zona punctului G este una rugoasa, care se prezinta sub forma unor mici pliuri paralele, care se intaresc dupa o atingere de durata.

8. Este adevarat ca atingerea lui duce la nevoia de urinare?
Da, este adevarat. Atunci cand este stimulat, se exercita o apasarea asupra vezicii si de aici rezulta senzatia cu pricina. Cu timpul, ea dispare. Va sfatuim totusi sa va asigurati ca ati urinat inainte de a trece la “explorare”.

Citeste si:  Cum treci peste o despartire

9. Cand este cel mai bine sa stimulam punctul G?
Cand sunteti deja excitate. Asadar, nu sariti direct la “desert”. Cu alte cuvinte, nu stimulati punctul G in timpul preludiului. Daca este atins prea devreme, senzatia poate fi dezagreabila, chiar dureroasa. Unele femei prefera sa-l stimuleze chiar dupa ce au avut orgasm clitoridian. Este posibil ca el sa fie atunci deja “excitat”.

10. Care este cea mai buna pozitie pentru stimularea lui?
Iertati-mi exprimarea, dar penetrarile “pe la spate” sunt cele mai indicate. Functioneaza si cea in care femeia este deasupra cu conditia sa se aplece pe spate in asa fel incat penisul partenerul sa apese peretele anterior al vaginului.

Citeste si:  Cucereste-l din nou

11. Seamana orgasmul vaginal cu cel clitoridian?
Nu. Si va explic de ce. Senzatiile sunt diferite. Nu neaparat mai intense, cum spun unii – idee respinsa de sexologi pentru ca ar culpabiliza femeile clitoridiene. De ce sunt diferite? Pentru ca in timpul orgasmului clitoridian, partea superioara a vaginului se dilata in timp ce cea inferioara se contracta. In cazul celui vaginal, lucrurile stau total invers. Partea superioara se contracta, iar cea inferioara se relaxeaza. Asadar, contractii diferite, senzatii diferite.

12. Ejacularea feminina exista?
Da, exista. Ea are forma unui lichid incolor. Multi cred ca este urina. Dar nu. Este vorba de un fluid secretat de glandele Skene, glande situate deasupra uretrei.

13. Exista un echivalent masculin al punctului G?
Da, este vorba de prostata. Stimularea ei duce la orgasm garantat!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.