4 pasi pentru imbunatatirea comunicarii in cuplu

Cuplu fericit tinandu-se in brate

Faceti-va timp pentru voi.

Multe probleme raman nerezolvate pentru ca nu sunt discutate in doi; nu sunt discutate pentru ca nu petreceti destul de mult timp impreuna sau atunci cand sunteti impreuna nu comunicati eficient. Chiar daca sunteti impreuna numai seara, pentru ca acesta este programul impus de vremurile pe care le traim, nu uita sa aveti cateva minute  doar pentru voi, sa va povestiti ce ati facut peste zi, ce au facut copii, ce s-a mai intamplat in viata fiecaruia. Faptul ca discutati cele mai neinsemnata lucruri face ca increderea dintre voi sa fie tot mai puternica si va incurajeaza sa impartasiti orice, fara teama de reactia partenerului.
Ai grija la ton!

Citeste si:  Totul despre Barbatul Rac

Indiferent de cat de tensionata este conversatia pe care o aveti, trebui sa te straduiesti sa ai un ton amiabil. Certurile incep de obicei de la cuvinte spuse pe un ton gresit sau interpretate gresit de partener, asa ca mentine un ton constant, nu fii prea moale dar nici prea autoritara. Chiar daca simti ca esti pe punctul de a exploda, fa cateva exercitii de respiratie si modeleaza-ti vocea, nu iti intrerupe partenerul atunci cand vorbeste si nu striga. Un ton calm din partea ta ii va transmite parterului ca discutia voastra nu este o cearta, ci o discutie in contradictoriu, care poate insa sa aiba un final fericit.
Majoritatea cuplurilor ajung la discutii in contradictoriu pentru ca nu discuta problemele la timpul lor si frustrarile isi fac simtita prezenta. Asa ca, desi va este greu, discutati fiecare problema atunci cand va deranjeaza, la timpul ei, pentru ca timpul nu  va face altceva decat sa o agraveze si puteti ajunge la certuri colosale, in care sa va reprosati si cele mai marunte lucruri.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.