5 dusmani ai cuplului

Nu exista un „indreptar” – dupa care sa te ghidezi in viata de cuplu. Dar poti incerca sa eviti cateva dintre motivele care pot naste discutii in contradictoriu.
1. Televizorul si calculatorul
La inceputul relatiei, faptul ca sunteti impreuna va este suficient. O data cu trecerea timpului, fiecare dintre voi isi cauta si alte activitati. Televizorul poate fi un prieten destul de bun, la fel si calculatorul. Dar nu pentru cuplu. Se „trezesc” o data cu tine, adormi in compania lor, televizorul merge chiar si cand nu se uita nimeni la el. Insa consuma din timpul in care ai putea sa stai cu partenerul tau, sa vorbiti, sa va sfatuiti, sa va bucurati de momente romantice impreuna.
2. Sosete, pe unde nu te-astepti
Obisnuinta duce la o forma de comoditate gresita, in relatia de cuplu. Daca sunteti impreuna de cativa ani nu inseamna ca trebuie sa iti arunci hainele pe unde apuci sau sa lasi sosetele pe dupa pat. Un cuplu reuseste sa aiba o relatie frumoasa daca cei doi parteneri nu uita sa se respecte si sa isi usureze munca, unul celuilalt.
3. Programul prelungit
Desi „moda”este sa muncesti din ce in ce mai mult, incearca sa eviti situatiile in care stai peste program. Iti reduci din timpul tau liber, esti mai obosita si mai nervoasa. Iar asta nu poate avea efect benefic asupra relatiei de cuplu. Discuta si cu partenerl tau si stabilesre aceeasi regula. Daca nu ai 100% incredere in el, orele lui suplimentare iti vor da batai de cap, vei deveni suspicioasa si, in timp, iti vei pierde de tot siguranta in relatie.
4. Spatiul meu intim
Faptul ca va imparti cele mai ascunse ganduri nu inseamna ca trebuie sa renuntati la intimitatea fiecaruia. Nu il lasa sa intre peste tine in baie… Bineinteles ca te iubeste asa cum esti, dar nu ar fi mai bine sa nu cunoasca chiar toate procesele prin care trece o femeie pentru a se infrumuseta? Misterul feminin este unul dintre punctele forte intr-o relatie – el este vesnic indragostit, iar tu, mereu suprinzatoare.
5. Gelozia, arz-o focul!
Nu poti plange drobul de sare, care s-ar putea sa cada (sau nu) la infinit. Daca iti creezi scenarii, o sa ajungi sa crezi in ele si sa provoci o despartire, fara ca partenerul tau sa aiba vreo vina. Pe de alta parte, daca il tachinezi mereu, nu faci decat sa il impingi in bratele altei femei, mai calma, mai intelegatoare, mai putin stresanta…Increderea este criteriul de baza in relatia de cuplu. Daca nu ai asta, nu te astepta sa va petreceti restul vietii impreuna.

Citeste si:  BTS - Boli cu transmitere sexuala

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.