5 niveluri de compatibilitate in cuplu

Please select a featured image for your post

Inceputurile relatiilor sunt cele mai frumoase! Esti atat de indragostita incat nu ai nevoie de nimeni si de nimic in afara de el, esti atat de orbita de dragoste incat nu ii vezi defectele si chiar daca le vezi, esti convinsa ca sunteti sortiti pentru a fi impreuna si deci il vei schimba tu, prin dragostea si intelegerea ta, pentru a deveni la randul lui un om mai bun. Te-ai trezit? Ok! Dupa ce vor trece momentele de euforie, trebuie sa gandesti la rece, obiectiv, pentru a vedea daca sunteti sau nu compatibili si daca merita sa te implici in relatie sau e mai bine sa renuntati. Viata sexuala este unul dintre cele mai importante niveluri de compatibilitate ale partenerilor se refera la viziunea despre viata sexuala: cat de important este sexul in viata de cuplu, cat de deschisi sunt partenerii spre a incerca lucruri noi, au o viata sexuala satisfacatoare, pot discuta deschis despre fanteziile lor sexuale, poti spune ce iti place si ce ti-ai dori sa se schimbe? Este important atat sa va intelegeti bine la pat dar si sa puteti vorbi deschis despre asta. Pe masura ce relatia se schimba, o ata cu trecerea timpului, problemele legate de viata sexuala vor deveni acute daca nu aveti puterea sa le discutati. Un cuplu car nu se stie sau nu se poate bucura de intimitate, atat din punct de vedere al sexualitatii dar si a complicitatii si comunicarii, nu va rezista niciodata intr-o relatie de lunga durata sau o casnicie, sau o vor continua ca si un compromis, desi partenerii nu sunt fericiti.
Citeste si:  Cum suporta barbatii o despartire
Parerea despre copii. Chiar daca nu aveti neaparat planuri pentru casatorie, e foarte important sa discutati aspectul copiilor. Foarte multe cupluri ajung sa divorteze din motiv ca unul dintre parteneri isi dorea foarte mult copii, iar celalalt nici nu vroia sa auda de asta. Daca nu sunteti compatibil in ceea ce priveste conceptia despre copiii, va fi foarte greu sa aveti o relatie fara tensiuni. Nu uita, pentru simplul fapt ca iubitul tau vrea sa aveti o relatie serioasa sau chiar sa va casatoriti nu inseamna ca isi doreste si copii, asa ca nu face presupuneri nefondate. Trebuie sa fiti compatibili in toate aspectele: doriti copii, aveti aceeasi viziune asupra educatiei copilului, sunteti de acord asupra momentului in care ati vrea sa aveti copil etc.
Credinta si religia. Daca ambii parteneri sunt persoane religioase sau dimpotriva, nu considera religia un aspect important al vietii, relatia va functiona bine atata timp cat sunt compatibili din acest punct de vedere. Cand aveti aceleasi credinte religioase, acestea pot deveni o sursa de comfort in relatia voastra, dar cand un partener e practicant si celelalt nu, credinta devine o sursa de tensiune si stress. Indiferent de credintele pe care le aveti, impartasiti-le partenerului, pentru a vedea daca sunteti pe aceeasi lungime de unda. Mai mult, incearca sa vezi care este parerea familiei partenerului tau despre religie si credinta si evalueaza in ce masura ar putea interveni intre voi sau v-ar putea chiar desparti.
Citeste si:  Si barbatii plang...
Interesele comune. Nu trebuie sa va petreceti tot timpul liber impreuna, insa e important sa aveti actvitati comune si asta se poate intampla numai daca sunteti compatibili din acest punct de vedere. Ia in considerarea cum va petreceti timpul liber, vacantele, cat de activi va place sa fiti, ce ati alege intre citit si mersul cu bicicleta etc. Este frustrant atunci cand unul dintre parteneri este foarte activ si celalalt sedentar pentru ca in timp se vor distanta, dezvoltand fiecare universul propriu, fara pasiuni comune.

Citeste si:  Calea spre inima lui

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.