6 motive pentru care iubim barbatii

‘Barbatii! Nu poti sa traiesti cu ei, nu poti nici sa-i impusti!’, cam asa suna cea mai des intalnita replica feminina intr-un film, deseori folosita pentru a decongestiona atmosfera dupa o serie de injurii la adresa rasei masculine. Trebuie sa recunoastem ca este adevarat, traiul cu un barbat este dificil pentru ca, desi rezonabil de cele mai multe ori, un barbat refuza sa vada lucrurile complicate in dulcele stil feminin, in schimb le complica intr-un alt mod, incomprehensibil gandirii femeiesti.

Existea atatea motive pentru care alegem sa nu ne vedem cu un anumit barbat, sau trecem prin perioade in care vrem sa fim singure: dificultatea lor de a cuprinde intreg conceptul de fidelitate sau macar loialitate, insultele aduse inteligentei noastre, modul in care asteapta un premiu pentru ca au identificat corect un sentiment sau o emotie (dupa ani de zile), lipsa de disponibilitate pentru treburile casnice etc etc… Si totusi… exista la fel de multe motive pentru care iubim barbatii, asa cum sunt ei; poate exista mult mai multe motive pentru a aprecia ceea ce inseamna un barbat in viata unei femei.
Iata doar 5 motive pentru care noi, femeile, iubim barbatii la nebunie:

Citeste si:  Mesaj de dragoste

1. Odata ce devin permeabili la sentimente, se indragostesc pana peste cap. Chiar daca este atat de greu sa isi exprime sentimentele, sa spuna ‘Te iubesc!’ sau ‘Am nevoie de tine!’, un barbat iubeste cu pasiune reala si puternica. O dovada clara este dorinta lui de a te face fericita, exprimata cu fervoare (sau cazurile nenumarate de hartuitori, dar astea sunt doar cazurile nefericite)!

2. Barbatii sunt atat de nepasatori cand vine vorba de aparente. Nu le pasa de ceea ce s-ar putea spune despre el atunci cand coboara sa ia paine intr-un tricou cu ‘Black Sabbath’ pantaloni scurti si papuceii tai de plaja roz, insa arata atat de bine incat si tu uiti de standardele vestimentare (si de haine, la propriu). Ne place cat de frumosi pot fi fara sa se chinuie cu tratamente faciale, fitness sau aerobic sau epilare cu ceara (vai!). Si ii iubim mai ales pentru ca nu le pasa deloc, sau chiar le plac anumite ‘defecte’ pe care noi incercam cu disperare si perseverenta sa le corectam (silueta, coafura, sani etc.).

Citeste si:  Barbatul "specializat" in neveste

3. Sunt atat de seriosi cand ne explica mecanismul perfect al unui motor de 400 de cai putere in 5 cilindri, incat noi chiar ne straduim sa intelegem (este insa clar ca exista si femei care cunosc foarte bine functionarea unui motor sau la ce foloseste carburatorul). Atunci cand sunt in toiul reparatiilor de instalatii sanitare, nu poti sa nu observi cat de indemanatici sunt si mai ales faptul ca nu trebuie sa te oferi tu pentru nimic tehnic in casa. De ce sa ii strici placerea?!

4. Felul in care arata atat de copilaresc cand ne aduc un buchet de flori si ni-l inmaneaza cu emotie, felul in care ne tin mana protector, felul in care ne privesc uimiti si incantati atunci cand ne dezbracam/imbracam, felul cum deschid usa oriunde am fi impreuna, si asa mai departe. Micile gesturi de afectiune si protectie masculina sunt absolut adorabile si au ca efect imediat o ‘inmuiere’ a genunchilor, pe care incercam totusi sa o ascundem.

Citeste si:  De ce ne plac baietii rai?

5. Corpul barbatului pare perfect pentru imbratisarea unei femei, si chiar este! Noi iubim in special acel loc de pe pieptul lui unde ne cuibarim dupa o mica dezamagire din partea prietenilor sau dupa o zi grea la munca. Acolo suntem protejate de orice sau, cel putin, asta ne fac ei sa credem cu tarie. Spiritul competitiv al unui barbat, ambitia lui – sunt calitati pe care le putem observa in multe ocazii, dar ne place atunci cand rezolva o disputa mentinandu-si demnitatea in public.

6. Copilul dinauntru care apare atunci cand este fericit, ranit, sau jucaus. La un meci de fotbal sau baschet cu baietii poti vedea exact ce fel de copil se ascunde dupa masca de barbat independent si puternic, la fel si cind este ranit si varsa cateva lacrimi, ceea ce nu ii stirbeste din farmec sau masculinitate. Iubim barbatii pentru tandretea lor la fel de mult ca pentru forta lor.


Un comentariu
  1. ohooo, si ar mai fi si alte motive, dar nu stiu daca ar trebui sa scriem lucrurile astea ca li se urca la cap si nu le mai ajungem nici cu prajina la nas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.