A fi sau a nu fi independenta

Please select a featured image for your post

O relatie se bazeaza in primul rand pe atractia fizica, hai sa fim sinceri, asa incep cam toate relatiile. Apoi, o data ce partenerii se cunosc mai bine si relatia devine mai serioasa, alte lucruri devin la fel de important sau chiar mai importante decat atractia fizica. Anumite trasaturi de caracter, anumire comportamente si atitudini, toate vin sa inatreasca relatia dintre doi parteneri. E greu insa de stabilit, chiar daca ne cunoastem bine parterii, cre sunt limitele, care sunt comporatmentele care ii fac sa se simta mai atrasi de noi si care sunt cele care ii deranjeaza. Cam asa sta si cu dorinta femeii de a fi indemendenta, unii barbati adora asta, insa cu limite.

De ce femeile independente le plac barbatilor? Pentru ca acestia se simt flatati de faptul ca pentru o persoana din lume ei sunt foarte inetersanti, insa nu isi doresc sa fie lumea intreaga. Barbatii prefera iubite care inca au un simt al sinelui si sunt constiente de faptul ca existenta lor nu se limiteaza la relatia cu partenerul. O iubita care isi pastreaza independenta are potential de sotie, asa cum multi barbati sustin si asta pentru ca ar fi absolut imposibil sa stai o viata alaturi de o persoana pentru care esti tot, traind mereu cu teama ca o poti dezamagi oricand, ca esti prins oarecum in lanturi si orice iesire de-a ta, chiar si o bere inofensiva cu prietenii e vazuta ca un capat de lume. Asa ca femeiele independente sunt candidatele perfecte pentru rolul de sotie.

Citeste si:  Pasiune in casnicie
O femeie independenta nu isi va face niciodata partenerul sa se simta responsabil pentru fericirea ei de zi cu zi, pentru ca este capabila sa se descurce de unsa singura, atat din punct de vedere financiar cat si emotional. Barbatii se tem de femeile care au nevoie de prezenta lor continua pentru a se simti implinite si le iubesc pe cele care inteleg prin cuplu faptul ca sunt intr-adevar intr-un parteneriat solid, bazat pe iubire si incredere, insa fiecare partener are dreptul la o viata a lui, la o identitate separata.

Citeste si:  Punctul G
Nu renunta la grupul tau de prietene, chiar daca uneori vine si el cu voi in iesirile voastre la film, la cafea si la cumparaturi. Desi iubitul tau e prezent in grupul tau de prieteni, nu-l lasa sa iti acapareze atentia, adu-i aminte ca scopul principal al intalnirii este ca tu sa te vezi cu prietenele tale, iar faptul ca el e acolo nu o sa te impiedice sa faci asta. Nu il ignora insa nici nu il lasa sa te monopolizeze. O astfel de situatie il va ajuta sa vada ca poti fi independenta, ca poti avea o viata in afara relatiei de cuplu sia mia mult, ca nu esti genul de persoana care renunta la prieteni in momentul in care are o relatie stebila.

Si totusi, o limita. Chiar daca barbatilor le plac femeile independente, trebuie sa existe o limita intre a fi independenta si a fi indiferenta la nevoile partenerului. Chiar daca isi doresc o femeie independenta, care sa aiba o viata sociala in afara vietii de cuplu, barbatii nu isi doresc ca ea sa fie dura si indiferente, ci dimpotriva, sa isi aret intotdeauna latura sensibila atunci cand sunt impreuna si sa le dea increderea ca orice s-ar intampla, e acolo sa ii sustina. Barbatii vad viata ca pe o lupta continua, asta datorita instinctelor lor de luptatori si au nevoie ca iubita lor a fie tot timpul de partea lor, ca si cel mai pretios aliat. Nu e vorba sa ii fi o a doua mama si sa il asisti in fiecare proces din viata lui, ci pur si simplu sa ii demonstrezi din cand in cand, prin gesturile mici, de zi cu zi, ca il iubesti si ca este important pentru tine.

Citeste si:  Sa intelegem comportamentul sexual al barbatilor

2 Comentarii
  1. Femeile independente au un atu fata de celelalte, barbatii isi dau seama de ceea ce vor si li se pare ca acestea sunt mult mai „sexy”

  2. Eu sunt o femeie independenta si imi merge foarte bine, intotdeauna sunt foarte sigura pe mine si nu astept sa primesc nimik de la nimeni. Femeile care sunt la mana iubitului(sotului)..sunt femei slabe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.