Adu inapoi pasiunea

Fiecare cuplu trece prin momente minunate la inceputul relatiei, atunci cand cei doi sunt atat de indragostiti unul de celalalt incat nimic altceva nu mai conteaza. Pe masura ce trece timpul, insa, acel altceva isi reia locul printre prioritati, iar intensitatea emotiilor initiale scade incet, incet. Atunci cand cei doi ajung prea ocupati pentru a mai face efortul de a-si dovedi unul celuilalt dragostea este momentul numit „inceputul sfarsitului”.

Aceste moment poate fi evitat mai usor decat crezi, prin gesturi care sa-i spuna ca il iubesti la fel ca la inceput !

1. Acorda-ti timp pentru tine astfel incat sa ai energia pentru a face eforturi pentru relatia voastra.

2. Nu subestima puterea de influenta a unei priviri admirative sau a unui mic compliment din cand in cand (DA, si barbatii au nevoie de complimente mai mult sau mai putin sincere).

Citeste si:  Noi si restul lumii

3. Incearca sa reinvii obiceiul de a dormi imbratisati, daca acesta a disparut de-a lungul timpului. Aduceti-va aminte impreuna de gesturile care va fac placere si va fac speciali ca si cuplu.

4. Acordati-va timp sa va bucurati unul de altul dimineata, inainte de a intra in rutina zilnica. Puteti sa faceti dragoste, sa vorbiti sau doar sa va zambiti unul altuia.

5. Implica-te in activitatile care ii fac placere, indiferent de acestea. Urmareste la televizor impreuna cu el ce ii place lui, fara a te intreba si mai ales fara a il intreba ‘Ce e asa interesant la un meci de fotbal ? ‘.

Citeste si:  4 moduri de a repara problemele de comunicare

6. Scrie-i din cand in cand cateva cuvinte prin care sa spui ce simti pentru el si pune acest mesaj in servieta sau undeva in casa unde sa il gaseasca din intamplare.

7. Ignora sau renunta la activitatile casnice sau sociale in favoarea lui. Foloseste timpul castigat astfel pentru lucruri facute in doi: o baie fierbinte cu spuma (si ce urmeaza dupa :), un masaj relaxant, desert savurat in doi, o plimbare in parcul de langa casa…

8. Prea multa seriozitate n-a facut bine nimanui! Descoperiti impreuna latura ludica a relatiei, ce ‘prosteli’ si joculete va plac, si apeleaza la ele cand simti nevoia, cand e trist sau cand apare un conflict inutil si tensionat.

9. Fa eforturi sa il seduci prin gesturi senzuale in fiecare zi. Daca nu ai inspiratie, filmele sunt pline de exemple de astfel de gesturi care sa ii trezeasca simturile: celebrul ‘Poti sa imi inchizi fermoarul la rochie te rog ?’ , jocul cu picioarele sub masa atunci cand sunteti la o cina cu prietenii sau familia, lenjeria sexy, sau doar tu dezbracata, soptindu-i incet ceva, oricat de banal, la ureche etc…

Citeste si:  Casnicie fara sex

10. Cultiva in continuare atat pasiunile tale cat si cele comune pentru a nu va trezi la un moment dat ca nu mai aveti despre ce discuta. Iar cand fiecare este ocupat cu ceva acasa pe cat posibil incercati sa impartiti acelasi spatiu in casa pentru ca astfel impartiti si gandurile.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.