Ai apela la o agentie de despartiri?

Please select a featured image for your post

Sa ridice mana cine a vazut Up in the Air. In filmul respectiv, George „Sunt asa superb” Clooney joaca rolul unui agent de concedieri. El este angajat de firme ca sa mearga si sa concedieze angajatii care nu-si mai merita plata. Motivul pentru care firmele apeleaza la personajul lui George Clooney si serviciile sale, este ca sa evite vreo scena de scandal din partea concediatilor.

Nu ar fi genial daca ar exista un serviciu asemanator valabil si pentru persoanele cuplate care vor sa-si „concedieze” iubitul/iubita? Tot ne plangem atat ca am ajuns sa ne despartim intr-un mod impersonal prin SMS sau Email, deci in felul acesta putem sa injectam putina umanitate in proces. Cu un alt om!

Citeste si:  Iubirile conditionate

Si da, avem un om potrivit pentru jobul potrivit dar din pacate se afla in Germania. Bernd Dressler il cheama si este proprietarul firmei „Separation Agency” care vrea sa fie opusul agentiilor de matrimoniale. Daca poti sa castigi bani din cuplarea de oameni, de ce sa nu castigi bani (in mod legal) si din despartirea lor?

Procedeul este urmatorul. Bernd Dressler este apelat de catre un potential client aflat intr-o relatie. Dressler intocmeste un contract in avans in care clientul trebuie sa precizeze 3-4 motive pentru care doreste ca relatia sa se termine.

Citeste si:  Facebook-ul dauneaza grav relatiei

Apoi ruptura are loc intr-un mod mai mult sau mai putin costisitor. Cel mai ieftin serviciu din oferta lui Dressler este despartirea „sa ramanem prieteni”. Cea mai scumpa este cea prin are Dressler ajunge la usa parasitului/parasitei ca sa dea veste cea mare. Are si contractul cu el pentru a dovedi ca nu este vorba de o gluma.

In Germania rata divorturilor este de 57% pentru casnicii. Fenomenul despartirilor este atat de raspandit incat anul acesta va avea loc si un Targ de Divorturi in Dusseldorf. Prin urmare nu ar trebui sa ne surprinda aceasta abordare neconventionala. Insa merita spus ca desi ti se poate parea de maxim prost gust si nesimtire sa apelezi la o terta persoana pentru a te desparti de cineva, majoritatea clientilor lui Dressler sunt femei. Am putea argumenta intotdeauna ca femeile sunt mai expuse riscurilor cand se despart de cineva pentru ca barbatul ar putea deveni violent.

Citeste si:  Teama de intimitate

Dar parca tot suna ciudat. 🙂


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.