Amnezie provocata de sex?

Please select a featured image for your post

Stiam cu totii ca sexul te prosteste. Acum avem confirmarea din partea stiintei.

Conform unui articol publicat pe site-ul CNN, doctorii au indentificat o noua boala a memoriei, a carui declansator este chiar activitatea sexuala. In sfarsit barbatii vor avea un motiv legitim sa NU sune a doua zi.

Sau poate ca nu, pentru ca boala respectiva afecteaza persoane cu varsta de cel putin 50 de ani. Transient Global Amnesia (sau TGA) este denumirea pompoasa selectata pentru aceasta boala si este mai probabil sa afecteze oameni care sufera des de migrene.

Citeste si:  Ei cu sexul, noi cu inima

Amnezia este declansata in timpul unei activitati fizice intense (adica tavaleala urmata de penetrare). In momentul orgasmului, creste presiunea sangelui si se opreste circulatia in anumite parti ale creierului. Prin urmare apare amnezia si cea mai afectata este memoria pe termen scurt.

In articolul publicat de CNN, exemplul oferit este cazul unei femei Alice de 59 ani care dupa ce spre surprinderea ei a aflat ca Bill Clinton nu mai era presedinte cum isi amintea ea si… chiar si mai socant… a avut un orgasm!

Citeste si:  Double date sau intalnire intre cupluri

Sotiorul a dus-o la spital unde timp de cateva ore sotia lui Alice ii punea aceeasi intrebare: „ce se intampla? Am facut sex? Am ajuns la spital? Imi esti dator cu un diamant!”

Aceeasi gluma, din nou si din nou. Este foarte trist si totusi amuzant. Situatia nu a durat decat pana la ora 14 a aceleiasi zi. Doctorii au constatat ca in cazul lui Alice si a majoritatii oamenilor cu conditia ei, creierul nu are de suferit prea mult de pe urma lipsei de sange si isi revine.

Citeste si:  Abuz sexual

In cele din urma memoria pe termen scurt se pune pe roate dar anumite momente vor fi pierdute pentru totdeauna din mintea suferinzilor. Sa-i invidiem? Eu cel putin am avut cateva experiente sexuale in viata mea pe care as vrea sa mi le pot sterge din memorie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.