Boli venerice periculoase, dar fara simptome

Pana in momentul de fata, au fost descoperite peste 100 de boli venerice, unele cu risc redus (cum sunt diversele tipuri de negi si herpesuri genitale), altele cu grad ridicat (cele care pot duce la aparitia cancerului). Din pacate, o buna parte din acestea nu manifesta, cel putin in prima etapa, niciun simptom. Iata, in continuare, cateva dintre cele mai viclene boli cu transmisie sexuala (BTS):

Citeste si:  El nu voia nimic serios, ea nu l-a crezut

Chlamydia. Este una dintre cele mai raspandite BTS, numai in SUA fiind raportate circa 1,3 milioane de cazuri pe an. Este o afectiune sexuala tratabila relativ usor, printr-un mix de antibiotice. Nedescoperita, insa, poate provoca infertilitate.

Gonoreea . Tot in State, anual apar circa 300.000 de noi cazuri de infectare. La fel ca si Chlamydia, este o alta afectiune sexuala care se trateaza cu antibiotice, insa, atunci cand nu se intervine la timp, poate lasa urmari permanente asupra sanatatii purtatoarei.

Citeste si:  Te-am castigat la zaruri

HIV. Aici nu sunt multe de spus, intrucat stim cu totii ca este vorba de unul dintre cele mai periculoase virusuri. Din nefericire, unul extrem de greu detectabil in primii ani de dupa incubare.

Sifilisul . Denumit si „marele imitator”, sifilisul manifesta simptome diverse, care pot induce in eroare si medici experimentati. Lasat sa se desfasoare dupa bunul plac, poate avea efecte extrem de nocive asupra creierului si inimii. Este tratatibil tot cu antibiotice, care nu pot insa repara raul deja facut.

Citeste si:  Adulterul cu fundite

Tricomonas . Doar 30% din cei infectati manifesta simptomele specifice. Din fericire, odata descoperit parazitul vinovat, se vindeca destul de usor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.