Calitatile sufletului pereche

Please select a featured image for your post

Auzim atat de des de �gasirea sufletului pereche� incat ajungem sa ne intrebam daca acesta exista cu adevarat sau este pur si simplu o denumire pe care o folosim pentru a-l numi pe cel sau pe cea cu care sutem in momentul respectiv, chiar daca nu va fi o viata alaturi de noi. Unii iti vor spune ca au stiut de la bun inceput ca si-au gasit sufletul pereche, de la prima privire sau primul sarut, altii iti vor spune ca sufletul pereche inseamna o cautare asidua si o potrivire pana in cel mai mic detaliu. Parerea mea personala e ca sufltul pereche trebuie sa fie cel care te complementeaza in toate acele aspecte ale vietii in care simti ca ai nevoie de un imbold si iti permite sa intervii in acele aspecte ale vietii lui in care simti ca il poti ajuta.

Credinte si valori. Chiar daca o relatie inseamna sa renunti putin la tine pentru a te darui celuilalt, fiecare individ aduce in relatie un set de credinte si valori personale, pe care nu si le va schimba, cel mai probabil, niciodata. Pe moment, indragostiti fiind, avem tendinta de a ne lasa deoparte valorile personale pentru ca ne dorim prea mult ca relatia sa mearga, insa in timp, daca nu va potriviti in aceste aspecte, vor aparea frustrari pe care nu le mai puteti remedia. De aceea, una dintre calitatile pe care trebuie sa le aiba sufletul tau pereche este impartasirea acelorasi credinte, valori, principii morale si de viata/

Hobby-uri si interese. O data ce ati stabilit ca din punct de vedere moral si spiritual va potrivit foarte bine, e timpul sa cauti asemanarile dintre interesele si preocuparile voastre de zi cu zi. E adevarat ca opusele se atrag si ca ar fi plicticos daca toti am face aceleasi lucruri, insa sunt activitati complementare si altele care pot genera conlicte de interese. De exemplu, mie imi place sa gatesc. Sotului meu ii place sa stea la calculator. Asa ca am facut echipa perfecta: eu gatesc si el posteaza retetele mele pe un blog culinar. Facem o echipa perfecta, fara ca vreunul sa renunte la interesele lui. Ce ne faceam insa daca el era pescar si pleca in fiecare weekend la munte, in conditiile in care eu urasc pescuitul si iesirile in natura?

Citeste si:  O mica vizita la SexShop!!

Comunicare, respect, conflict management. Am observat, intrand tot mai des in contact cu persoane casatorite, cat de important este nu doar ca partenerii sa comunice, ci si stilul in care o fac. Relatia nu are sanse de succes si nici nu va puteti considera suflete pereche daca nu reusiti sa stabiliti un canal de comunicare si modalitatea optima de a comunica. O relatie in care unul dintre parteneri isi verbalizeaza sentimentele si trairile iar celalalt nu spune niciodata mai nimic, are foarte putine sanse de a avea un viitor.

Citeste si:  Sexperta: petting periculos si drame sentimentale

Respectul se manifesta nu doar prin faptul ca te saluta cuviincios in fiecare dimineata, ci si prin faptul ca te respecta pe tine ca femeie: iti respecta intimitatea si spatiul propriu, iti respecta familia si prietenii. Un barbat pe care il poti numi sufletul pereche este cel care respecta fiecare aspect al vietii tale. Acest respect trebuie sa se manifeste mereu, nu doar atunci cand va intelegeti bine, ci dimpotriva., cel mai mare respect este cel pe care ti-l arata atunci cand va certati.

Citeste si:  Psihologia inversa la prima intalnire

O alta calitate de baza a sufletului tau pereche? Trebuie sa fie un foarte bun conflict-manager. Intr-un cuplu nu e totul roz, ci sunt si perioade foarte tensionate, cand e normal sa discutati mai aprins insa sa discutati. Partenerul ideal nu arunca vina asupra partenerei lui, nu o intrerupe atunci cand vorbeste si nu va ridica niciodata mana asupra ei. Incearca sa ai in vedere toate aceste valori pe care ar trebui sa le regasesti in sufletul pereche inainte de a te arunca intr-o relatie. Stii tu cum dragostea e oarba si uneori nu vedem adevarul decat mult mai tarziu�


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.