Canicula senzualitatii noastre

Dolce farniente! Nu l-am vana atat daca nu am ghici, ascunse intre faldurile somptuoase ale lipsei de griji, si ceva promisiuni senzuale. Vara e anotimpul gandurilor dulci, incarcate de miresme si savori grele, este sezonul seductiei, cand aerul e incarcat de sexualitate, atmosfera aproape irespirabila, insa cat de placuta este aceasta sufocare! Ne dorim o transformare, ne dorim sa imbracam pe noi vesminte de bacanta si ca unica preocupare sa fie cea a carnii. S-o recunoastem, temperaturile inalte ne deschid apetituri adormite, pofte de pacat, ne fac extrem de sensibile la atingeri de orice fel.

Respingem aridul, respingem uscaciunea, imbratisam fantezia si feminitatea, suntem gata sa proclamam deschisa era senzualitatii.
Vacanta nu este perceputa doar ca o perioada in care ne refacem, in care ne odihnim. Dupa un an de rutina, de munca, ce, trebuie sa admitem, are de multe ori un efect castrator, taind avantul si domolind puseurile erotice, o schimbare de loc si de aer este mai mult decat binevenita. Mai mult decat o mutare pe plan spatial, are loc o modificare pe plan interior. Noutatea unui alt mediu, adaptarea la el au efecte benefice, tonice asupra vietii de cuplu.

Citeste si:  Da-ti cu parerea: 50 de cuvinte pe care NICIODATA sa nu le folosesti in dormitor

Daca inainte va intalneati prin dormitor doar ca sa va spuneti “noapte buna!”, acum veti avea surprize. Insusi faptul ca este vorba de un alt pat, un alt loc inseamna ceva. Va dezbarati de vechile obiceiuri, va innoiti, treziti din nou curiozitatea celuilalt.

Intr-o relatie, dupa ce atingem un anumit nivel al intimitatii, mecanismele sunt atat de bine unse incat nici nu le mai percepem prezenta. Cu alte cuvinte, celalalt face parte atat de integranta din habitatul nostru, fizic si emotional deopotriva, incat elementul surpriza incepe sa-si faca aparitia din ce in ce mai putin. Or, o calatorie are si acest rol, acela de a revitaliza, de a reimprospata un aer caldut, dar cam “statut”.

Stranietatea, alteritatea este ceea ce ne atrage mereu la celalalt, ceea ce ne mentine interesul viu. Nu ceea ce mi se aseamana, ci ceea ce este diferit de mine. In timpul unei vacante, petrecute departe de mediul familiar, in care ne ducem de obicei viata, ne putem molipsi, are loc o schimbare la minte si la suflet, care nu trebuie inhibata, ci incurajata. Dintr-odata, nu-l mai percepem pe celalalt ca barbatul cu care ne-am petrecut noptile in ultimele X ani si Y luni, ci ca pe un purtator de element necunoscut.

Citeste si:  Sexperta: imi place sa fac sex. Des. E ceva in neregula cu mine?

Privirile unor straini atintite asupra ta s-ar putea sa-i trezeasca si lui pofta adormita de a te seduce. Iti vei recapata statutul de citadela ce trebuie cucerita, imblanzita, aparata. In plus, “zidurile” tale vor avea urechi mai fine decat in restul timpului, vei fi mai deschisa, mai relaxata, mai pregatita, coapta pentru a iubi si pentru a te lasa gustata, adorata, iubita. Corpul tau preia comanda, satul de sclavia creierului, care s-a facut auzita in timpul lunilor de corvoada.

Sieste prelungite, in care va puteti darui unul altuia fara amenintarea hada a unui telefon, a unei voci indiscrete. Nimic altceva decat promisiuni, semnale care trebuiesc descifrate, bucurii pe care le puteti gusta rabdatori, pe indelete. Acum nimeni nu va poate obliga sa infulecati. Lasati sa se instaureze un climat erotic, jucati-va, relaxati-va. Nu e nimic mai dulce decat aceasta disponibilitate, aceste momente cu adevarat pline.

Se spune ca un cuplu fericit nu are istorie, ca traieste intr-un prezent perpetuu, neobosit, fara sa cunoasca uzura, mereu proaspat, mereu reinventandu-si iubirea. Poate ca asa este, insa cu siguranta o pereche reusita are mult talent, creativitate si spirit inventiv. Uneori, e de munca, uneori trebuie depuse eforturi, trebuie sa va suflecati manecile si mintea, corpul si imaginatia trebuie trezite din letargie. Curmati-le somnul, lasati soarele sa intre cu toata forta stralucirii lui in patul vostru. Indrazniti, incercati, testati, provocati. Pauza pe care acest anotimp o prilejuieste este o buna ocazie de a relua legatura cu corpul nostru, cu materia, avem ocazia de a ne ascuti din nou simturile, de a mirosi, de a gusta, de a atinge. Intreaga noastra fiinta se deschide, primeste mai usor si mai multe informatii din exterior, are dispozitia necesara pentru aceasta, se poate bucura din nou, plenar, fara termene presante, fara programe haotice, se intoarce pe pamanturile manoase, hranitoare dupa ce s-a tarat pe asfaltul orasului sufocant.

Citeste si:  Conditii pentru o relatie de durata II

Vara, energia sexuala pluteste in aer si ar fi pacat sa nu va “serviti” si voi cu o portie sanatoasa. Trupuri bronzate, calde, mai libere ca niciodata, totul miroase si emana sex. Imbatati-va narile cu el, ascultati chemarile lui, sunt muzica si condiment si ce mai vreti voi. Reteta v-o fauriti singure.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.