Cat de necesar este preludiul?

Please select a featured image for your post

Am putea generaliza si spune ca daca pentru un barbat cel mai importanta parte a actului sexual este atingerea orgasmului, pentru femei cea mai importanta parte ramane preludiul si incalizrea pentru ceea ce va urma, pentru ca altfel aem parte mai greu de orgasm. Dar nu este cazul sa generalizam, pentru ca exista foarte multi barbati sensibili si atenti la nevoile partenerei pe parcursul preludiului, asa cum sunt si foarte multe femei care prefera sa sara peste preludiu si sa treaca direct la actiune. Se poate chiar fara nici un fel de preludiu? Desi unele femei pot sa sara peste preludiu, un lucru ramane cert: femeile au nevoie de mai mult timp si de mai multa stimulare pentru a atinge orgasmul fata de barbati. Chiar daca se mai intampla sa il sariti, preludiu este important pentru ca va ajuta sa intrati in acea stare de relaxare de care aveti nevoie pentru a va bucura din plin de actul sexual. In timpul preludiului ne rupem de tot e e in jur, de griji si probleme si ne concentram pe ceea ce e cu adevarat important in acel moment: intimitatea cu partenerul. Din acest punct de vedere, preludiul este foarte necesar.
Ce facem in timpul preludiului? Iata o intrebare la care trebuie sa va raspundeti singuri, instruct fiecare cuplu are propriile practice care le genereaza placeri, fiecare cuplu traieste experienta sexuala diferit si are anumite obiceiuri care ii excita din punct de vedere sexual si ii pregatesc pentru actul in sine. Unele cupluri prefera pur si simplu sa stea imbratisati, sa asculta o muzica buna si sa impartaseasca saruturi si atingeri tandre. Alte cupluri prefera sa vizioneze impreuna un fim pentru adulti, care ii excita si ii inspira. Unele cupluri prefera ca in timpul preludiului sa se angajeze in tot felul de jocuri de rol si se excita cand isi vad partenrii imbracati in asistenta medicala, marinar sau costume stramte de piele.
Citeste si:  Gelozia distruge iubirea
In cadrul preludiului totul este permis, pentru ca nimic nu poate fi interzis in dormitorul vostru, atata timp cat produce placere de partea ambilor parteneri. Unii barbati sunt mai stangaci in alta preludiului si se grabesc spre penetrarea propriu zisa, int imp ce altii, mai priceputi, reusesc ca in timpul preludiului sa ofere partenerei cel putin un orgasm, abia mai apoi incepand actul sexual in sine.
Citeste si:  Sexul in locuri publice
Importanta preludiului in cuplurile stabile. Daca in cazul aventurilor de-o noapte preludiul este prea putin utilizat, pentru ca nu urmariti stabilirea unei relatii si a unei apropieri emotionale profunde ci atingerea orgasmului, in cazul cuplurilor stabile preludiul este ocazia perfecta pentru apropierea emotionala, uniunea aceea de care auzim de multe ori vorbindu-se. Preludiul asociat cu iubirea este plin de tandrete, de soapte patimase si de atingeri interzise.
Citeste si:  Diferenta de varsta intr-un cuplu
Pentru cuplurile care se cunosc de foarte multa vreme si deja stiu pe de rost harta zonelor erogene a fiecaruia, preludiul este o adevarat placere. E normal, cu cat iti cunosti mai bine partenerul cu atat stii mai bine ce ii place, ce il excita, ce il face sa te doreasca. De aceea in cuplurile care traiesc o poveste de dragoste si pentru care actul sexual nu echivaleaza doar cu orgasmul, preludiul ramane o parte importanta a vietii sexuale. Si daca se hotarasc sa sara din cand in cand peste preludiu, este oarecum normal, au in spate luni intregi de preludiu, atat fizic cat si emotional.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.