Cat sex e prea mult?

Please select a featured image for your post

Ehe, buna intrebare asta. Unii spun ca sexulului nu ar trebui sa ii se impuna astfel de limite, altii considera ca cea mai buna in toate este cumpatarea. Adevarul este undeva la mijloc, intrucat din punct de vedere medical, se pare ca exista termenul de sex in exces si ca se poate ajunge la momentul in care spui „deja e prea mult sex”. In mod normal, actele sexuale repetate nu constituie un rau in sine, insa au cateva implicatii pe care cred ca ar trebui sa le cunoasteti. Cum ar fi faptul ca, introducerea repetata de bacterii in uretra femeii poate cauza infectii, cistite, iritatii. Prezenta bacteriilor nu inseama igiena precara a partenerului, ci inseamna ca penetrarile repetate favorizeaza introducerea de bacterii in vagin, iar sperma contine diverse enzime care favorizeaza aparitia diverselor iritatii. De aceea, e indicat ca intre doua partide fierbinti, sa faceti un dus si sa insistati asupra igienei organelor genitale.
Citeste si:  Etapele unei relatii
O alta afectiunea pe care o poate produce sexul in exces este cistita sau infectia urinara, manifestata prin iritatii ale mucoasei vaginale si prin dureri in tipul urinarii sau o nevoie constanta, exagerata de urinare. Cistita se trateaza destul de usor, insa este neplacuta. Pote fi insa evitata daca urinati imediat dupa actul sexul si mai ales daca aveti grija sa consumati minim 2 litri de apa pe zi, astfel urinarea frecventa va ajuta la curatatea vaginului.
Desi primul act sexual dintr-un lung sir poate fi exploziv, iar tu esti atat de excitata inca lubrifierea locala nu este o problema, pe masura ca numarul actelor sexuale repetate creste, lubrifierea naturala va scadea si ea, chiar daca dorinta este la fel de mare. Lubrifierea insuficienta poate cauza de la discomforturi minore in timpul actului sexual – jena, senzatie de durere si pana la probleme majore, cum ar fi ranile pe colul uterin sau fisurile vaginale, iritatii ale clitorisului. Asa ca daca va pregatiti pentru un maraton sexual, inarmati-va neaparat cu un lubrifiant pe baza de apa, care va suplimenta lubrifierea naturala si va va ajuta sa faceti sex in numeroase acte, fara probleme.
Citeste si:  Punctul G
Lubrifierea este necesara si pentru ca protejeaza prezervativul, care se poate rupe mult mai usor atunci cand vaginul este uscat. Alegeti din start prezervative deja lubrifiate si suplimentati cu lubrifiantele pe baza de apa. Acestea sunt testate dermatologic si nu provoaca nici un fel de iritatii sau alergii. De asemenea, folositi un prezervativ nou, proaspat desigilat pentru fiecare contact sexual in parte. Daca sunt 10 pe noapte, asta e, veti resimti seara romantica la buzunar, insa protectia este absolut necesara. Chiar daca numarul de spermatozoizi scade de la o ejaculare la alta in cazul in care sunt consecutive, asta nu protejeaza nici impotriva sarcinii (e nevoie de un singur spermatozoid pentru a fecunda ovulul) si cu atat mai putin impotriva bolilor cu transmitere sexuala.
Citeste si:  Celibatul - impunere sau alegere?
Cum ce e mult strica si asta se aplica in toate domeniile, nu doar in cel sexual, incercati sa mai faceti si variatiuni pe aceasi tema. Nu e necesar sa faceti 5 artide de sex una dupa alta, ci incercati sa va satisfaceti cu mana sau oral si alternati toate acestea cu penetrarea. Asa evitati si infectiile si supra-saturarea.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.