Cateva sfaturi esentiale pentru o relatie (partea I)

Please select a featured image for your post

Cine spune ca o relatie merge de la sine, greseste pe alocuri. E bine intr-adevar sa lasi relatia sa mearga de la sine, doar ca uneori e nevoie si de cateva sfaturi sau reguli pentru a o indrepta in directia in care trebuie sa mearga. Mai jos, iti oferim cateva sfaturi esentiale pentru relatia ta. 1. Nu te grabi sa spui prima „Te iubesc”. Relatia voastra e frumoasa si a ajuns deja in stadiul in care ceva lipseste. Sunteti tot mai apropiati, dar niciunul dintre voi nu isi marturiseste sentimentele fata de celalalt. Nu este o regula care sa spuna care dintre cei doi parteneri trebuie sa spuna pentru prima data „te iubesc”. Chiar daca simti ca e timpul sa ii spui te iubesc, nu te grabi sa faci pasul asta. Odata spuse cuvintele, nu le mai poti lua inapoi. Daca spui aceste cuvinte, trebuie sa fii sigura pe tine, pe relatia ta si mai ales pe faptul ca si persoana de langa tine simte acelasi lucru, doar ca nu il spune.
Barbatii de obicei sunt mai stangaci cand vine vorba de sentimente. Rar vei intalni un barbat care sa iti marturiseasca aceste cuvinte cand vrei tu. Barbatii considera de multe ori ca arata prin gesturi acest lucru si ca nu e necesar sa spuna. Ai dreptul sa spui te iubesc doar daca esti foarte sigura si sincera. Nu intra panica, momentul destainuirii va veni de la sine.
Citeste si:  Abuz sexual
2. Nu il duce la intalnirile cu prietenele tale. Nu te incapatana sa stai cu el si atunci cand te intalnesti cu fetele. E clar ca nu are cum sa se simta bine intre prietenele tale. Chiar daca le cunoaste, nu se va apuca sa povesteasca nimic si se va plictisi. Prietenele tale se vor simti si ele prost pentru ca vor pierde singura sansa de a sta cu tine si de a-ti povesti noutatile. Nu vor barfi si nici nu iti vor dezvalui secrete atata timp cat este cineva „strain” la voi in grup. Atat tu cat si el trebuie sa intelegeti ca exista si situatii cand nu puteti fi impreuna.
Citeste si:  De citit in doi
Fiecare poate sa aiba parte de o iesire separata, el cu prietenii lui si tu cu prietenele tale. Intr-un cuplu mai trebuie sa existe si putina libertate. Aceasta libertate nu inseamna ca iti poti face de cap. Inseamna doar ca poti sa ai si activitati independent de partenerul tau, cum ar fi o iesire cu fetele, o sesiune de shopping, un pijama party cu fetele, etc. Daca el doreste neaparat sa te conduca la intalnirea cu fetele, nu-l opri. E de bun simt sa te conduca si sa le salute pe fete. Important este sa te lase sa ai parte de momentele tale la fel cum si tu il lasi pe el. 3. Nu va faceti program impreuna in fiecare zi. Nu insista sa va vedeti in fiecare zi. E frumos si va placeti sa stati impreuna, aproape ca nu va mai saturati. Dar care e farmecul de a descoperi totul dintr-o data? Macar la inceput, evita sa va intalniti in fiecare zi. Va crede ca nu ai altceva de facut si se va simti poate si sufocat uneori. Incearca sa iti creezi propriul program si sa te rupi putin de el. Lasa relatia sa respire putin. Asta nu va poate face decat bine. Asa, cand va reintalniti dupa cateva zile totul e mai frumos si fresh.
Citeste si:  O specie necunoscuta: sexologul
4. Nu ii spune chiar totul. Chiar daca esti vorbareata si foarte sincera, nu te apuca sa povestesti chiar tot partenerului. Asta nu inseamna ca ii ascunzi ceva. Inseamna doar ca esti discreta si ca nu iti doresti sa ii povestesti lucruri care l-ar putea incomoda, cum ar fi relatia cu fostul prieten. E bine sa apelezi la sora ta sau la prietene cand vrei sa spui tot ce ai pe suflet. Ele inteleg mai bine ce se intampla cu tine si nu vor folosi niciodata ce le spui impotriva ta, pe cand partenerul ar putea sa o faca.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.