Ce faci daca el este mai in varsta decat tine?

O vorbă din popor spune că dragostea n-are vârstă. Ai înclina să-i dai dreptate, căci sigur n-ai stat să te gândeşti la anii care vă despart atunci când te-ai îndrăgostit de el. Hai să vedem cât adevăr există în această zicală.

El uşor grizonat, ea abia dacă a ieşit de pe băncile şcolii… Cu siguranţă îţi vine în minte cel puţin un astfel de cuplu. Despre o asemenea relaţie, cei mai mulţi dintre noi ar spune cam acelaşi lucru: „El cu banii, ea cu anii!”. El i-ar putea fi tată, pe bună dreptate! Cu toate acestea şi în ciuda tuturor suspiciunilor, există destule cupluri care, în timp, îşi demonstrează trăinicia.

Când se pune problema diferenţei de vârstă?
Un an, doi, cinci, şapte, zece, când se spune că este vorba de o diferenţă de vârstă cu adevărat semnificativă? Oricare ar fi diferenţa de vârstă dintre tine şi el, aceasta devine o problemă în momentul în care voi, aparţinând unor generaţii diferite, aveţi prea puţine în comun pentru a forma un cuplu.

Citeste si:  Frecventa raporturilor sexuale - o falsa problema

Puneţi accent pe ce aveţi în comun
Oricât de ciudat ar părea, diferenţa de varsta dintre voi poate fi cea mai neînsemnată dintre diferenţele care apar în cuplul vostru. Deşi cei mai mulţi nu dau şanse de viaţă prea lungă unei asemenea relaţii, există destule cazuri care demonstrează contrariul. De aceea, se poate spune că voi sunteţi cei care veţi decide ce evoluţie va avea povestea voastră. În primul rând, acordă mai multă importanţă lucrurilor pe care le aveţi în comun, decât celor care vă deosebesc. Cât despre diferenţe, acestea contează mai puţin dacă ştiţi cum să vă completaţi.

Citeste si:  Am obosit sa mai cred in barbati

Ajută-l să întinerească
Nici o relaţie nu este perfectă, nici măcar atunci când între voi nu exită o diferenţă mare de vârstă. Ca în orice cuplu, totul depinde de priceperea cu care ştiţi să întoarceţi lucrurile în favoarea voastră. Deşi greşit ai putea presupune că el şi-ar dori să te comporţi ca la vârsta lui, nici nu ştii cât de mult s-ar bucura să mai „întinereasă” puţin. De altfel, mulţi dintre bărbaţii care îşi aleg partenere mai tinere fac alegerea din acest motiv.

Invaţă din experienţa lui de viaţă
Nu spune nimeni să-l asculţi dumnezeieşte numai pentru că eşti „mai mică”, dar poţi să-i mai ceri sfatul sau să ţii cont de părerea lui dacă eşti într-o dilemă. Pentru ca relaţia voastră să evolueze este esenţial să stabiliţi „raportul de forţe”. De asemenea, este foarte important să îţi păstrezi independenţa şi să nu te laşi dominată de el.

Citeste si:  Iubirile conditionate

Nu pleca urechea la „gura lumii”
„Ce va spune lumea, ce va crede Cutărescu?” Aceste lucruri nu ar trebui să vă preocupe, cel puţin atâta vreme cât lucrurile merg bine între voi. Până la urmă, cine sunt ei ca să vă judece? Nu există nimic mai “otrăvitor” decât să-i lăsaţi pe ceilalţi să intervină intre voi. De aceea, vorba cântecului: „Lasă lumea să vorbeasă, ăsta-i rostul ei…” şi îndeaptă-ţi atenţia către omul alaturi de care ai hotărât să-ţi continui viaţa.


6 Comentarii
  1. eu sunt intr-o astfel de relatie , nu exista probleme majore datorita diferentei de varsta; ne simtim bine impreuna si asta conteaza (sa nu mai spun ca in pat iubitul meu este absolut minunat) cu anii vine si perfectiunea!! toate cele scrise aici sunt perfect adevarate si pot fi invatate daca ai rabdare sa cunosti persoana de langa tine orice ar zice altii …

  2. ultimul lucru de care trebuie sa itit pese in orice fel de relatie este ce spune lumea. nu inteleg rautatile care se vorbesc pe seama celor care au iubiti ceva mai in varsta. este atat de greu de inteles ca nu e vorba de bani ci de o anumita atitudine care ne atrage la ei?

  3. eu sunt deacord cu voi ,dak intr-advera se iubesc 2 pers varsta nu conteaza, dar asta nu inseamna ca nu suntem inconjurati de asa zisele\”cupluri\” in care singura legatura este financiara… . mie intodeauna mi-au placut barbatii mai marii ca mine, dak arata bine care e problema? dar sincer in romania pe la 50 barbatii arata ca naiba, dar in fine gusturile nu se discuta..

  4. am avut si eu o astefel de experienta si de la bun inceput nu m-am uitat la varsta lui,nu mi-a pasat deloc de lume, de rude, de prieteni, am doar noi 2!cu toate acestea ne-am despartit,dar nu din cauza varstei,probabil din frica sa nu ma piarda devenise PREA posesiv….pacat! ar fi putut fi frumos pana la adanci batraneti.

  5. intre mine si prietenul meu sunt 13 ani diferenta(eu am 20) . ne intelegem excelent si suntem impreuna de aproximativ un an. am avut o gramada de probleme..in sensul ca ai mei nu erau de acord cu relatia dar pe noi in loc sa ne indeparteze problemele mai mult ne-au apropiat. nu renunt la el si nici el la mine. si simt ca relatia asta chiar are un viitor frumos si lung. Dragostea chiar nu are varsta!!!!!

  6. Am 25 de ani si m-am indragostit nebuneste de un barbat de 42 de ani.Nu am cunoscut pe nimeni ca el, galant, sarmant, impunator…are tot ce trebuie sa aiba un barbat………….dar are un singur defect…a fost casoatorit…e divortat..are un copil de 15 ani si locuieste cu fosta sotie.Pe langa toate astea, parintii mei sunt foarte conservatori si nu ar accepta in veci o astfel de relatie…si astfel desi suntem impreuna de 1 an…inca nu a aflat nimeni.Am incercat sa renunt la el…dar nu pot sta mai mult de o zi fara sa-l sun sau fara sa-i raspund la telefon……Parerea mea este ca nu conteaza varsta..daca il iubesti, te iubeste si totul e OK, nu vad de ce ar conta ca are cativa ani mai mult…sau mai putin.E mai greu cand datorita acestei relatii poti sa faci si pe altii sa sufere, dar depinde cum vrei sa-ti traiesti viata……asa ca, sfatul meu: TRAIESTE ASA CUM VREI SI CU CINE VREI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.