Ce sa NU scrii intr-un SMS

Please select a featured image for your post

Comunicarea prin sms-uri nu este specifica numai adolescentilor ci a devenit o forma de comunicare folosita de toata lumea. Tot mai multe relatii incep prin trimiterea de sms-uri, probabil si pentru ca etse mai usor sa scrii decat sa spui in fata niste lucruri mai personale. De cand iPhone si BlackBerry au asaltat piata, trimiterea se mesaje text ca si forma de comunicare a luat amploare. Este vorba despre conversatiile scurte, care pot fi foarte amuzante atunci cand e vorba de flirt. Deja ne-am oblisnuit sa trimitem mesaje in noapte tipului pe care il placem sau sa il invitam printr-un sms la o intalnire. Dar sunt unele lucruri care NU trebuiesc scrise in sms, pentru ca riscati sa nu aveti parte de nici o intalnire!

Glume proaste. Glumele pe care la faci nu trebuie neaparat sa fie proaste, ci pur si simplu sa i se para astfel celui care primeste mesajul si asta pentru ca e destul de greu sa exprimi in scris acelasi ton pe care l-ai folosi in cazul unei conversatii fata in fata. Cuvintele sunt interpretate prost si mesajul nu doar ca nu primeste raspuns, ci ai sansele sa iti fie sters numarul din agenda. Pastreaza glumele, de orice fel, pentru intalnirile fata in fata, cand ai posibilitatea sa explici atunci cand esti inteleasa prost sau partenerul iti va intelege mai bine glumele pentru ca aude tonul pe care le spui.

Citeste si:  De ce alegem sa ne casatorim cu persoane nepotrivite?

Intalniri anulate. Este valabil in primul rand atunci cand nu vrei sa te mai vezi cu persoana respectiva insa esti mult prea lasa pentru a-i spune asta in fata, asa ca iti e mai usor sa ii trimiti un sms prin care sa ii spui ca mai bine o lasati pe alta data. Indiferent daca amani intalnirea pe motiv obiectiv sau pur si simplu cauti o scuza, indiferent daca vrei sa va mai vedeti sau vrei sa fugi pentru totdeauna, nu ii scrie un sms, ci gaseste-ti cateva minute sa il suni. Doar asa dai cu adevarat o dovada de maturitate.

Citeste si:  Motive de cearta in cuplu

Invitatii in oras. Chiar daca ati inceput sa flirtati via sms si sunteti la un pas de a iesi la prima intanire, evita sa faci invitatia prin sms. Femeile in mod special au prostul obicei de a-l invita in oras printr-un mesaj si asta pentru ca se tem ca pot fi respinse, asa ca e mult mai usor sa interebe asa. Adevarul este ca atat femeile cat si barbatii prefera sa fie invitati personal sau la telefon, asta demonstrand ca partenerul sau partenera sunt interesati de tine. Chiar daca raspunsul la astfel de invitatii este de cele mai multe ori da, nu inseamna ca nu si-ar fi dorit sa il suni personal.

Mesaje sufocante. Chiar daca ati petrecut o seara minunata impreuna, nu e nevoie sa ii scrii sms in prima clipa in care ai deschis ochii si cu atat mai putin nu e cazul sa ii mai dai si bip sau sa il suni. Da-i timp, cel putin cateva ore, sa rememoreze seara petrecuta impreuna, sa isi aduca aminte cat de bine s-a simtit si s-ar putea sa dea chiar el primul semn de viata. Indiferent de situatie, incearca sa nu abuzezi de sms-uri si nu ii trmite toata ziua. Daca unul dintre voi nu este prionier in Siberia si nu aveti cum sa vorbiti altfel, prefera intotdeauna sa discutati fata in fata sau la telefon decat prin sms.

Citeste si:  Relatiile pansament

Mesaje insistente. Chiar daca ati schimbat cateva sms-uri amuzante, i-ai scris si ai asteptat raspuns, insa a intarziat sa apara. In nici un caz nu ii trimite sms-uri patetice, prin care ii cersesti atentia, ci gandeste-te obiectiv: poate a avut ceva urgent de facut, poate ca nu contorizeaza timpul trecut intre mesaje asa cum o faci tu, poate ca pur si simplu s-a luat cu altceva si a uitat. Tu raspunzi la fiecare e-mail sau sms? Nu! Asa ca da-i si lui putin credit si daca trec cateva zile fara a primi nici un fel de raspuns, fa-ti curaj si suna-l pentru a clarifica situatia.


Un comentariu
  1. sunt de acord cu articolul acesta. tu poti sa-i spui ceva intr-un anumit mod care sa insipre altceva, iar in sms sa i se para ceva urat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.