Ce trebuie sa stii despre orgasm?

Please select a featured image for your post

Of, orgasmul! UN subiect pe cat de delicat pe atat de placut! Oricat de mult s-ar scrie despre orgasm, nu este niciodata destul, pentru ca fiecare femeie in parte este o fiinta unica, asa ca sfaturile nu sun valabile tuturor. Insa, citind mai multe articole, cu sigranta va veti regasi intr-una dintre situatiile prezentate. Dificultate in atingerea orgasmului. Cu aceasta problema sa confrunta, din pacate, foarte multe femei. Prin dificultati in a atinge orgasmul ne referim la imposibilitatea de a avea orgasm atat prin actul sexual prorpiu zis, cat si prin alte metode: sexul oral, masturbarea etc. Studiile de specialitate aduc cifre care descurajeaza – undeva intre 10 si 15% dintre femei nu au avut niciodata orgasm, in timp ce un procent intre 33 si 50% au orgasm doar sporadic. De cele mai multe ori, in peste 90% din cazuri, cauza nu este una de ordin fizic, ci mai degraba datorata psihicului. Cand este vorba despre o cauza medicala, in general este vorba despre efectele secundare ale anumitor medicatii, astfel ca femeia va putea ajunge la orgasm dupa ce nu mai ia anumite medicamente.
Citeste si:  Cum stii ca e indragostit de tine?
Punctul G. Un alt subiect foarte dezbatut este existanta punctului G, descoperit de Ernst Grafenberg si descris ca un punct foarte puternic erogen, a carui stimulare duce negresit la orgasm. Punctul G este localizat pe peretele anterior al vaginului, in spatele osului pubian si este considerat cauze principala a orgasmului vaginal. Unii experti combat insa aceasta teorie si sutin ca nu exista nici o structura anatomica la nivelul vaginului care sa sustin existenta punctului G. Si pana la urma, ce conteaza daca punctul G exista sau nu? Important este ca va puteti bucura de intimitate si puteti avea partide foarte reusite de sex, cautand punctul G. Probabil este si o chestiune de autosugestie: cred ca eista punctul G si implicit cred ca voi avea orgasm daca partenerul il stimuleaza.Orgasmul fara stimulare genitala. Nu spune nimeni ca orgasmul se poate obtine numai prin stimularea directa a organelor genitale, dimpotriva, sunt multe femei care sustin ca au orgasm fara o astfel de stimulare. Aceste orgasme extragenitale sunt produse prin stimularea altor zone foarte erogene, cum ar fi sanii, gatul, urechile dar si prin simpla relaxare si directionare a gandurilor erotice sre obtinerea orgasmului. Aceasta teorie este sustinuta si din punct de vedere stiintific, intrucat orgasmul este un reflex si deci poate fi cauzat si de alti stimuli in afara de stimularea vaginului.
Citeste si:  Activitati stimulare sexuala
Beneficiile orgasmului. A avea orgasm este foarte sanatos pentru organism, intrucat contribuie la relaxarea musculaturii, la eliberarea substantelor si hormonilor care ne dau starea de bine, reduce tensiunea si creste intimitatea si profunzimea relatiei dintre parteneri. Orgasmul nu este resimtit numai la nivelul muschilor din pelvis, ci intreaga musculatura se contracta si este strabatuta de valuri de placere si energie pozitiva.
Citeste si:  4 secrete catre o casatorie spectaculoasa
Orgasmul reduce stresul, imbunatateste imunitatea, ajuta la cladirea stimei de sine si chiar la activitatea cardiaca. In plus, imediat dupa orgasm, somnul este mai profund si mai odihnitor. Asta da somn de frmusete! Orgasmul este cunoscut ca si cel mai bun algocalmin, reduce durerile de cap si chiar si migrenele puternice, care se pare ca dispar ca prin minune imediat dupa orgasm. Orgasmul amelioreaza si durerile premenstruale, datorita oxitocinei, substanta care este eliberata in timpul orgasmului si care calmeaza crampele.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.