Cele mai frecvente cazuri care duc la o sarcina nedorita

Please select a featured image for your post

Proasta informare, naivitatea si increderea prea mare acordata unor metode ne pot conduce la o sarcina nedorita. Daca nu iti doresti un copil si nu esti pregatita pentru o asemenea responsabilitate, deschide ochii la timp si invata sa folosesti metodele contraceptive, alege-le pe cele mai bune si nu te increde in miracole. Acestea sunt foarte rare si sansa sa te gaseasca pe tine e la fel de rara. 1. Motivul cel mai intalnit care duce la o sarcina nedorita este chiar folosirea metodelor de contraceptie in mod gresit. De cele mai multe ori, atunci cand vine vorba de utilizarea unei metode de contraceptie, partenerul se bazeaza pe ajutorul partenerei si invers. Rar auzim de acele cupluri care vorbesc despre metodele de contraceptie sau care se intereseaza de cum trebuie utilizate acestea pentru a avea efect. In general, cuplurile se lasa purtati de pasiunea actului in sine si uita ca cel mai important este sa se asigure ca metoda de contraceptie exista si ca e utilizata corect.
Citeste si:  Cum sa uiti un om, cum sa stergi o poveste – manual de instructiuni
In schimb, foarte des auzim fraza „am uitat sa imi iau pastila azi”. Daca ai uitat sa iti iei pastila, apeleaza la pastila de a doua zi (contraceptia de urgenta), altfel ai toate sansele sa te trezesti mamica peste noapte.
Binenteles, mai exista si accidente in care de exemplu, prezervativul se poate rupe. De aceea, se doreste manevrarea cat mai atenta a prezervativelor, spermicidelor, diafragmei, etc. Nu continua actul daca observi sau simti o fisura a metodei de contraceptie. De asemenea, nu porni nici cu idea ca „tie nu ti se poate intampla”. 2. Un alt motiv la fel de popular care duce la o sarcina nedorita este increderea mult prea mare in partener. Intr-o relatie, vine acel moment in care se renunta complet la prezervativ. Problema este ca din pacate, acest lucru se intampla la cuplurile la inceput, care nu au experienta necesara sa stabileasca acest lucru. Majoritatea fetelor sunt „manipulate” de partener care considera latexul o piedica in calea obtinerii placerii. Scenariul continua cu partenerul care ii promite partenerei sale ca se va opri la timp si ca nu va avea de ce sa isi faca probleme.
Citeste si:  Ce sa NU faci in pat
In multe cazuri, se dovedeste ca partenerul nu se poate opri la timp, iar atunci cuplul are de a face cu o problema destul de serioasa si anume, o sarcina. 3. Ovulatia imprevizibila poate constitui si ea un motiv pentru care se ajunge la o sarcina nedorita. Metoda calendarului presupune sa fii foarte atenta. Chiar daca este aplicata in cazul unui ciclu regulat, metoda calendarului nu iti poate asigura 100% siguranta. Cu putine sanse, ai putea sa iti planifici contactele sexuale, dar cel mai bine ar fi sa incerci alta metoda contraceptiva deoarece de multe ori diversi factori (alimentatie, stres) pot duce la decalarea calculelor tale. Iar consecintele sunt pe masura. Daca nu iti doresti un copil, ar fi bine sa te reorientezi catre alta metoda contraceptiva pentru ca riscul de a avea unul e foarte aproape.
Citeste si:  Barbatii romani, cei mai familisti
4. Exista din pacate si o alta metoda care poate conduce la o sarcina nedorita. Acesta este violul. Din pacate foarte des intalnit, in zilele noastre, in special in randul tinerelor, violul nu poate fi prevazut sau protejat. Atentie, insa, in ce zone va plimbati si orele la care o faceti. Dupa asa o experienta neplacuta, o sarcina este cu atat mai nedorita.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.