Cine domina relatia de cuplu?

Please select a featured image for your post

La bere cu baietii, el va spune tot timpul ca etse „cocosul” in relatie, la o cafea cu fetele, vei spune tot timpulc a tu il conduci pe el; ajunsi acasa insa, e pace si armonie si nu prea mai conteaza cine domnina pe cine, nu? Asa s eintampla in majoritatea cazurilor, desi ne este greu sa recunostem in fata altilor, nu ne deranjeaza sa fim dominati in anumite momente de catre partener, asa cum si el ne permite sa il domninam in unele situatii. Practic spre asta trebuie sa tindem cu totii: un echilibru intre domninat si domniator, astfel incat ambii partenri sa fie fericiti. Cum ne dominam partenerii? Raspunsul e foarte simplu, mai ales daca intrebi un barbat – pentru ca asa suntem noi femeile, ne place sa fim stapana pe situatie. Cand spun domniare, nu e vorba de a-l subjuga pe celalalt din ounct de vedere emotional, sexual, psihic sau fizic, ci poate fi vorba si despre manipulare, neincrederea pe care i-o insuflam fata de propriile decizii, nesiguranta sentimentelor dar si dependenta pe care i-o creem voit partenerului fata de noi. Citind articolul, vi se poate parea oripilant si poti spune „eu nu am facut niciodata asa” dar hai sa fim serioase!
De cate ori nu ne manipulam partenerii sa accepte deciziile noastre, desi sunt importiva principiilor lor? De cate ori ii facem sa renunte la iesirea cu prietenii pentru ca facem noi mutrita aceea absolut adorabila, in fata carora nu pot rezista si le spunem ca nu ne dorim sa ne petrecem seara singure? De cate ori ii facem sa simta ca daca nu ii iubim noi nu ii va mai iubi nimeni niciodata si le insuflam dependenta?
Citeste si:  4 barbati de care sa te feresti
De ce unul dintre parenri domina cuplul? Este normal ca intre oameni sa exista diferente. Unii se iubesc tocami pentru ca sunt exact la fel, altii pentru ca au gasit in partener exact opusul lor si se simt atrasi de el, simt ca ii completeaza. Indiferent de raspuns, e clar ca intr-un cuplu va exista intotdeauna cel putin o situatia in care unul dintre partenri domnina si asta pentru ca, la momentul respectiv, este mai puternic din punct de vedere fizic sau psihic, material sau spiritual.
Citeste si:  Greseli de evitat intr-o relatie
Personal, consider ca in fiecare dintre noi este un mic manipulator, un mic egoist care isi doreste ca lucrurile sa se intample exact cum isi doreste si exact atunci cand isi doreste, tot ce are nevoie este sa i se ofere sansa sa se manifeste. Iar un partener care se dovedeste mai slab si nuu ii tine piept, este victima perfecta si astfel unul indtre cei doi ajunge sa domine relatia. Nu este vorba de o domniare neaparat constienta, cu siguranta multi dintre cei care sunt „cocosul relatiei” nici macar nu isi dau seama ca isi tin partenrii „sub papuc”. Este o chestiune care apare natural atunci cand se iveste ocazia. A avea un partener domniant, e de bine, e de rau? Poate suna ciudat, dar unele persoane isi doresc sa fie dominate si chiar cauta asta intr-o relatie. Nu e vorba de dominare fizica, ma gandesc ca nu ne dorim sa fim asuprite si molestate fizic, ci e vorba de o dominare psihica. Ne dorim un partener mai puternic ca si noi, care sa ia intotdeauna deciziile bune, care sa fie mai matur decat noi si in care sa gasim cu adevarat un sprijin. Varianta buna a acestui timp de domniare este ca vei creste alaturi de partener si vei ajunge la aceslasi grad de maturitate, varianta contra este ca un astefl de om iti poate inhiba dezvoltarea psihica si spirituala, facandu-te total dependenta de el.
Citeste si:  Cum sa-ti gasesti jumatatea
Pentru ca totul sa decurga bine, echilibrul este succesul oricarei relatii. Ce e prea putin, nu e suficient, ce e prea mult strica, asa ca incercati sa gasiti echilibrul intre momentele cand domniati si cele in care va lasati dominate si cu siguranta relatia va decurge mai lin.


Un comentariu
  1. Imi place sa cred ca barbatul, este mai frumos. Cum ar fi sa vedem un barbat dominat de o femeie, unde ii este barbatia? Pe acel barbat il consider slab:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.