fbpx

Conditii pentru o relatie de durata I

Please select a featured image for your post

Majoritatea relatiilor incep frumos si tin undeva la 3-4 saptamani, sau 9 saptamani jumate, ca si in cazul filmului. Insa nu toate au un final fericit si foarte putine se transforma in relatii de lunga durata. Si asta nu se intampla neaparat pentru ca partenerii nu ar fi compatibili din start, ci pentru ca nu sunt dispusi sa faca niciun fel de compromis ca sa fie bine, nu renunta la nimic si nu accepta nimic nou, incearca fiecare sa isi pastreze teritoriul si sa nu para cel vulnerabil in relatie. Daca va iubiti sau va placeti atat de mult incat sa credeti ca relatia voastra merita o sansa, invatati cateva metode prin care sa va faceti relatia una de durata.

Faceti un contract imaginar in care sa scrie fiecare asteptarile pe care le are referitor la relatie si la modul in care trebuie sa se desfasoare lucrurile. Este ca si cum ati stabili termenii si conditiile de desfasurare a relatiei. Un astfel de contract imaginar va ofera sansa perfecta de a discuta despre tot ceea ce va place si ceea ce va deranjeaza din ceea ce face partenerul. Este momentul ideal pentru a face compromisuri: daca el nu mai iese la bere in fiecare seara tu esti de acord sa mergi la cumparaturi numai o data pe saptamana si sa limitezi cheltuielile pe care le faci. Astfel, iti va fi mai usor sa cunosti limitele tale si ale lui si sa eviti mai usor situatiile tensionate dintre voi.

Citeste si:  Sex la prima intalnire? (II)

Stabiliti ce e al tau, ce e al lui, ce e al vostru. Pentru ca majoritatea cuplurilor ajung sa se certe de la bani, e foarte important sa stabiliti de la bun inceput cum se impart banii, cine plateste si ce plateste, care sunt limitele pe care nu le puteti depasi. Faptul ca aveti un cont comun de economii este un semn foarte bun al faptului ca va doriti sa aveti o relatie de lunga durata, care poate duce pana la casatorie, insa poate fi si o sursa de dispute cand unul dintre parteneri pune mai mult sau altul scoate din cont fara a-i spune celuilalt. Stabiliti cine cat pune in cont, cine scoate, cum scoate si cat scoate.

Timpul petrecut in doi. Apoi vine si problema timpului petrecut impreuna. Nu e ok sa va petreceti tot timpul impreuna pentru ca veti ajunge sa va sufocati. E bine ca fiecare sa aiba prietenii lui si timpul lui, pe care sa il poata petrece asa cum si-l doreste. O data ce ati stabilit care sunt limitele de timp, cand si cat puteti pleca de acasa fara a da alte explicatii, e momentul sa vorbiti despre modalitatea in care va veti face mai mult timp pentru a sta impreuna. Serviciul, sala, prietenii, toate sunt activitati importante in viata voastra insa va consuma din timpul petrecut in cuplu si trebuie sa faceti mici compromisuri pentru ca niciunul dintre parteneri sa nu se simta privat de placerile sale dar nici de viata de cuplu.

Citeste si:  Statistici delicioase cu si despre sex oral

Comunicarea trebuie sa fie de ambele sensuri. Asta trebuie sa stabiliti de la bun inceput: inainte de a fi iubiti, trebuie sa invatati sa fiti cei mai buni prieteni si sa va spuneti unul altuia tot, de la lucrurile mari si pana la cele mai marunte. Luati toate deciziile impreuna, discutati toate problemele de peste zi si nu lasati loc pentru neintelegeri. Aveti nevoie sa stapaniti tehnicile de comunicare pentru ca relatia voastra sa fie una care merge struna. La cel mai mic semn ca pe partenerul tau il deranjeaza ceva sau atunci cand tu te simti nefericita, e momentul sa discutati. Nu amanati astfel de discutii si mai ales nu lasati nimic nediscutat numai pentru ca va e teama de reactia partenerului. Poti fi frustrata, nevoasa sau ranita, dar nu uita sa fi rezonabila si calma in cazul oricarei discutii.

Un comentariu
  1. Cred ca in primul rand ar trebui sa aiba aceleasi principii si sa-si doreasca aceleasi lucruri de la viata pentru a rezista impreuna.Niciodata nu vor forma cu cuplu minunat 2 persoane dintre care una vrea sa se distreze si una-si doreste o familie si multi copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.