Conversatie la prima intalnire

Please select a featured image for your post

Nu toate avem o personalitate deschisa, nu toate suntem firi sociale, care se adapteaza cu brio oricarie situatii noi si nu se gasesc niciodata in imposibilitatea de a spune 2 vorbe. Unele femei sunt timide sau pur si simplu mult prea emotionate pentru a face fata unei prime intalniri, care nu implica numai zambete si bezele, ci si conversatie. Prima intalnire este cea care stabileste bazele relatiei, intalnirea in care sunteti mai concentrati pe a afla mai multe unul despre celalalt decat de a sari direct la partea intima. Deschide drumul spre comunicare. Exista unele persoane carora le place sa vorbeasca despre propria persoana, altele care incearca sa evite lumina reflectoarelor. Trebuie sa fii o psiholoaga buna si sa intuiesti ce fel de persoana este partenerul tau. Daca simti ca ii place sa vorbeasca despre el, incurajeaza-l sa o faca, pune-i intrebari legate de diverse aspecte din viata lui – job, aspiratii, familie etc, fara insa a intra in detalii intime, cum ar fi relatiile din trecut.
Citeste si:  Cat de repede te indragostesti
Nu il lasa totusi sa domine conversatie, pentru ca si tu trebuie sa ii spui cate ceva despre tine. Daca partenerul tau este putin mai retras, incepe tu conversatia, povesteste-i cate ceva despre tine si pune-i intrebari care s ail provoace sa se deschida. De exemplu, daca i-ai povestit cate ceva despre familia ta, intreaba-l apoi daca are frati sau surori, daca locuieste singur sau cu familia etc. Alte subiecte perfecte pentru conversatia la prima intlanire: animalele de casa, cartile, sportul, vacantele etc. Evita intrebarile inchise! Nu vei face multa conversatie daca la toate intrebarile pe care le pui ar putea raspunde cu un simplu da sau nu. Incearca sa alegi subiecte care sa dezvolte o conversatie, agata-te de detaliile discutiei voastre pentru a o dezvolta pe diverse ramuri. Intreaba-l despre genul de filme pe care le prefera. Daca spune comedii, vorbeste-i despre comedia ta preferata. De la asta si pana la o discutie despre actori, preferinte in domeniul literar, muzica si viata mondena, nu mai e decat un pas. Alege sa formulezi intrebari cu “de ce?” sau “cum?”, pentru ca acestea duc la discutii mult mai deschise decat intrebarile care incep cu „ce?”, „cine?”, „unde?”.Subiecte de interes comun. Nimic nu face conversatia mai infloritoare decat un subiect de interes comun, cum ar fi de exemplu muzica sau filmele. In momentul in care descoperiti un hobby sau o pasiune comuna, conversatia va curge de la sine. Chiar daca nu descoperiti imediat subiectele comune, fii atenta la detalii atunci cand partenerul tau vorbeste despre el. Daca pe tot parcursul primei intalniri nu ati gasit nici un interes comun, poate ca nu e cazul sa faceti o a doua intalnire. E adevarat ca opusele se atrag, insa o relatie de lunga durata, o relatie stabila se bazeaza pe interese comune mai mult decat decat de atractia de moment.
Citeste si:  5 semne ca esti indragostita
Atitudinea pozitiva incurajeaza foarte mult comunicarea. Faptul ca te scandalizezi atunci cand iti povesteste amanunte mai picante din viata lui nu incurajeaza deloc conversatia, dimpotriva, o aduc intr-un punct mort, de unde cu greu mai poti salva prima intalnire. Dintre subiectele care trebuie evitate, fosta relatie si legaturile amoroase ar trebui evitate, aveti destul timp pentru a vorbi depsre asta la intalnirile viitoare, cand va veti cunoaste mai bine.

Citeste si:  Cum sa eviti rutina dintr-o relatie

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.