Cum cladesti o relatie pozitiva

Please select a featured image for your post

Nu putem trai singure, asta stim deja. Indiferent cat de fericita ai fi ducand o viata solitara, nu e o rezolvare pe termen lung. Pe parcursul vietii avem momente in care ne simtim bine singuri si altele in care simtim acut lipsa unui iubit. O relatie de cuplu pozitiva iti poate schimba radical viata, asa cum o relatie toxica are puterea de a ti-o distruge. Relatiile pozitive, bazate pe dragoste, intelegere si respect nu apar peste noapte, ci se cladesc in timp, cu eforturi sustinute din partea ambilor parteneri. Cum poti sa transformi relatia ta actuala intr-una profunda si pozitiva? Foloseste tehnicile de mai jos!

Tehnica nr.1 – ofera 100% din tot ce poti oferi. Daca iti doresti o relatie in adevaratul sens al cuvantului, pozitiva, plina de pasiune si stabila, trebuie sa fii dispusa sa ii oferi partenerului tau dedicare 100%. Nu inseamna ca trebuie sa iti pierzi personalitatea si ideile, ci inseamna ca trebuie sa fii dispusa uneori sa treci pe locul doi, pentru ca EL, bunastarea si fericire lui sunt mai importante decat orice. O relatie nu functioneaza cu jumatati de masura: nu poti spune adevarul numai de jumatate, nu poti fii dedicata numai cand ai chef, nu poti fi afectuoasa numai in anumite zile ale lunii.

Citeste si:  Romantism in dormitor

Tehnica nr. 3 – reciprocitatea. Trebuie sa te gandesti ca daca partenerul este cel potrivit, cel pentru care merita sa te dedici in totalitate, va vedea eforturile pe care le faci si le va aprecia, rasplatindu-te la randul lui cu dedicare neconditionata. Este aproape imposibil sa primesti ceva din partea partenerului daca nu ii oferi nimic in schimb. Chiar daca la inceputul relatiei unul dintre parteneri ofera mai mult, de-a lungul timpului, pe masura ce relatia devine mai serioasa, lucrurile tind sa se echilibreze si ambii parteneri dau in aceeasi masura. Daca aceasta echilibrare nu se intampla, relatia e sortita esecului.

Tehnica nr. 4 – arata-i dragostea. Pentru ca relatia sa fie una pozitiva, trebuie sa te stradui sa ii arati zilnic partenerului dragostea pe care i-o porti. Nu ajunge numai sa ii spui ca il iubesti, ci trebuie sa i-o si demonstrezi, asa cum nu e de ajuns sa faci lucruri din care reiese ca il iubesti, dar nu i-o spui niciodata. Fiecare om are nevoie sa auda ca e iubit si sa simta ca e iubit iar gesturile mici fac toata diferenta: lasa-i un biletel de dragoste dimineata la oglinda, trimite-i flori la birou, gateste-i mancarea lui preferata dupa o zi grea de munca etc.

Citeste si:  Cand calul de dar devine… magar

Tehnica nr.5 – arata-i ca il respecti. Pentru un barbat este foarte important sa se simta respectat intr-o relatie, iar pentru ca relatia sa fie pozitiva si echilibrata, ambii parteneri trebuie sa se respecte reciproc. Respectul nu inseamna numai sa il saluti dimineata inainte de a iesi din casa, ci sa ii respecti parerile, principiile si integritatea din toate punctele de vedere: fizic, mental, emotional, spiritual etc. In ceea ce priveste comunicarea, arata-i ca ii respecti parerea, chiar daca nu este de acord cu ea. Discutati pe un ton calm, nu striga la el, nu tranti usi, nu iti da ochii peste cap si nu vorbi peste el.

Citeste si:  Scientific Match iti foloseste ADN-ul ca sa-ti gaseasca partenerul perfect

Tehnica nr.6 � cladeste o relatie de prietenie. Expertii spun ca dragostea dureaza 3 ani, insa o prietenie adevarata dureaza o viata. De aceea este foarte important ca inainte de a fi parteneri sexuali sa fiti buni prieteni care discuta deschis despre orice, care impartasesc aceleasi valori si principii, care se sprijina si se ajuta in orice ocazie. Cand iti dai tot interesul pentru a avea o relatie de prietenie cu iubitul tau, poti sa fii sigura ca relatia voastra e pregatita sa treaca peste orice fel e obstacol v-ar putea scoate viata in cale.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.