Cum combatem frigiditatea

Please select a featured image for your post

Frigiditatea este una dintre cele mai mari probleme sexuale ale femeilor si se caracterizeaza prin inhibarea dorintei sexuale sau scaderea ei drastica. Datorita frigiditatii cuplurile ajung pana la despartire atunci cand partenera nu face nimic pentru a depasi situatia si nu are sprijinul moral al partenerului. Noi va spunem care pot fi cauzele frigiditatii si cum puteti sa o combateti.

Doctorul are solutia. Frigiditatea are diverse cauze, care varieaza de la o persoana la alta, in principal fiind vorba de o cauza medicala. Cauzele medicale pot varia de la artrita, diabet, probleme cardiace si pana la diverse forme de cancer. In alte cazuri, dorinta sexuala scade ca si reactie la diverse medicamente, cum sunt sntidepresivele. In cele mai multe cazuri insa, cum este vorba si in timpul sarcinii sau imediat dupa nastere, este vorba despre diverse dereglari hormonale.Dupa cum spuneam, cauzele pot fi numeroase, asa ca doctorul este singurul care poate depista care exact este cauze si ce tratament ar trebui sa urmezi pentru a-ti recapata dorinta sexuala. De cele mai multe ori frigiditatea dispare o data cu tratarea medicamentoasa a cauzei ce a generat-o. In cazul in care frigiditatea este cauzata de abuzul de medicamente sau de un tratament necorespunzator, doctorul te va ajuta sa iti revi prin ajustarea tratamentului la dozajul corespunzator sau prin schimbarea medicamentelor cu altele mai potrivite pentru tine. In cazul frigiditatii generate de dereglari hormonale, iti va fi recomandat un tratament cu testosteron sau estrogen, care se reechilibreze balanta.

Citeste si:  Increderea in cuplu. O strada cu doua sensuri
Consilierea psihologica are un rol foarte important in tratarea frigiditatii, pentru ca de cele mai multe ori, frigiditatea are cauze psihologice. Frigiditatea se poate fi urmarea unor sitatii ca abuzul sexual, lipsa de intimitate, sexul pe fuga, lipsa unui preludiu adecvat, lipsa de incredere in partener, neincrederea in fortele proprii, complexele legate de infatisarea si de corpul nostru, depresiile, anxietatea, stresul. Psihoterapia trebuie facuta cu un consilier specializat in probleme sexuale, acesta fiind singurul care isi poate da seama care exact este cauza problemei, fie ea oricat de ascunsa.

Citeste si:  Evitare gelozie
Puteti apela si la grupurile de suport, unde cupluri care se confrunta cu aceasta problema sau au depasit-o deja va pot impartasi trairile lor si puteti descoperi cauzele frigiditatii in locurile in care nici nu va asteptati. Multe femei devin frigide datorita infidelitatii partenerului, o data cu inaintarea in varsta, pentru ca nu se mai simt atragatoare in ochii partenerului, pentru ca nu mai comunica cu partenerii lor sau datorita aparitiei copiilor nu mai au timp de momente intime in doi.

Citeste si:  Bine ai venit, Lady Chatterley!
Consilierea individuala. Daca simti ca dorinta sexuala a scazut in general, nu numai cea fata de propriul partener, ar trebui sa apelezi la consilierea individuala, pentru ca inseamna ca tu esti sursa problemei. Un consilier te poate ajuta sa depasesti problemele cate te macina, sa restabilesti comunicarea si legatura emotionala cu partenerul si te poate invata cum sa iti starnesti dorinta sexuala. De exemplu, comportamentele sexuala care insa nu implica actul sexual ins ine, cum ar fi masajele senzuale, o baie impreuna sau sexul oral, te ajuta sa iti recapeti increderea in tine si sa refaci relatia intima cu partenerul.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.