Cum pui punct unei aventuri emotionale

Please select a featured image for your post

A-ti insela partenerul nu inseamna numai a face sex cu altcineva, ci si sa te implici emotional intr-o alta relatie decat cea cu sotul sau iubitul tau. De altfel, studiile au demonstrat ca barbatii isi inseala mai des sotiile insa numai din punct de vedere carnal, desi emotional le raman fideli si le iubesc in continuare. O femeie nu are nevoie sa faca sex cu un barbat pentru a-l iubi mai mult decat pe sotul ei si de aceea, infidelitatea emotionala este atat de periculoasa, fiind unele dintre cele mai frecvente cauze pentru divort.

Cum apar aveturile emotionale? Infidelitatea emotionala incepe de obicei foarte timid, cu un telefon, un sms sau e-mail care da de inteles ca s-ar putea sa fie putin mai mult intre voi. Poate ai inceput sa flirtezi cu un coleg de birou, sau l-ai reintalnit de curand pe cel mai bun prieten din adolescenta. Indiferent cine e persoana, totul va incepe ca o prietenie nevinovata si se va transforma intr-o relatie profunda, care are puterea de a-ti distruge casnicia. Daca te regasesti intr-o astfel de situatie si vrei sa iesi pentru a-ti recladi relatia, iata niste tips & tricks.

Citeste si:  Care sunt cele mai importante motive pentru care un barbat insala

Inceteaza orice fel de contact. Spune-i prietenului tau ca partenerul este cel care conteaza cel mai mult si vrei sa incetezi mica voastra aventura. Explica-i ca e acum nu va ma sunati, nu va mai trimitei e-mailuri si mesaje. Daca esti atat de importanta pentru el pe cat pretinde, iti va respecta decizia si isi va continua linistit viata.

Daca sunteti colegi de munca, lucrurile se complica putin, mai ales daca nu poti demisiona, insa incearca sa te distantezi cat mai mult cu putinta de el. Comunicati prin e-mailuri oficiale sau la telefon atunci cand trebuie sa ii transmiti ceva si evita contactil fata in fata. Daca ati pus punct, ideea de e ramane amici e una foarte proasta, pentru ca de fapt, de acolo a inceput tot.

Citeste si:  Culoare preferata spune despre tine cum esti in pat :-)

Fii sincera cu partenerul tau de viata. Aceasta e partea cea mai grea, e drept. dar cum greseala recunoscuta e pe jumatate iertata, discutati direct si explica-i ca ai pus punctul final, astfel incat sa va salvati relatia. E foarte important sa auda adevarul de la tine, inainte sa descopere un e-mail dubios sau sa ii spuna altcineva ca ai un amic mult prea intim. Sigur, vei spune ca din moment ce nu te-ai culcat cu un alt barbat, practic nu ti-ai inselat partenerul si deci, spunandu-i despre aventura ta emotionala nu faci decat s ail ranesti inutil. Insa un barbat este constient cat de mult conteaza atunci cand o femeie se ataseaza de altcineva si va stii ca nu e nevoie sa te culci cu respectivul pentru a-l iubi.

Citeste si:  Uneori, zatul nu se arunca

Consecintele. Trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce s-a intamplat pana la capat. Nu iti invinui sotul sau iubitul pentru ce s-a intamplat, ci incercati sa gasiti impreuna cauzele care au dus la infidelitatea ta emotionala, pentru a le elimina. Erai pur si simplu plictisita? Iti era dor de partea de inceput a relatiei, care e de obicei cea mai amuzanta? Erai suparata pe iubitul tau si incercai sa refulezi sau sa te razbuni? Oricare ar fi cauza, raul nu poate fi starpit decat de la radacina.

O data confesiunea facuta, da-i timp partenerului sa proceseze tot ce ati discutat si da-ti tie timpul necesar pentru videcare. Lucrurile nu se vor imbunatati peste noapte, insa cu putin efort din partea ambilor parteneri, o astefl de aventura emotionala poate avea chiar un efect pozitiv asupra relatiei voastre.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.