Cum rezisti fara sex?

Please select a featured image for your post

Poate ca te intrebi de ce ar trebui sa rezist fara sex? Ei bine, sunt situatii in care o pauza in viata sexuala este foarte bine-venita. Un studiu efectual in 2008 a aratat ca mai mult de jumatate din femeile intervievate ar renunta mai degraba la sex pentru 2 saptamani decat sa renunte la internet. Deci, se poate trai si fara sex, dar de ce am face-o? Din diverse motive: relatii amoroase esuate, perioada de dupa un divort dureros, pieredea partenerului etc. Daca vrei o perioada fara a face sex, noi te sprijinim cu sfaturi utile.

Ridica stacheta! Cu cat iti vei impune standarde mai inalte pentru partenerii tai de sex, cu atat vei face mai putin sex si asta pentru ca, din pacate, barbatul de vis nu prea exista, ori tu ti-ai impus sa nu te multumesti cu nimic mai putin. Aceasta strategie este cu atat mai eficienta cu cat te scuteste de tentatia de a avea aventuri de o noapte, cu barbati pe care nu ii cunosti, aventuri care s-ar putea dovedi chiar periculoase. Mai mult, o astfel de hotarare de a nu face sex decat cu partenerii care indeplinesc anumite standarde te ajuta sa iti cultivi respectul pentru propria persoana.

Citeste si:  Ce trebuie sa stii despre prezervativ (partea I)
Ocupa-te de spirit. Sexul este una dintre modalitatile prin care ne satisfacem o nevoie primara, un instinct sexual. O dat ce luam o pauza de la sex, fie ea cat de mica, inseamna ca ne dam posibilitatea de a ne vedea ca pe mai mult e un corp capabil de actul sexual. Unele persoane sunt celibatare pentru ca pur si simplu nu li s-a oferit inca posibilitatea de a face sex, altele pentru ca au ales celibatul. Dorinta sexuala este insa foarte puternica, asa ca poti folosi aceasta pasiune si forta pentru a te focusa pe alte aspecte ale vietii.

Nu asocia sexul cu iubirea. Multor oameni le este greu sa renunte la sex pentru ca il asociaza cu iubirea. Intr-adevar, intr-un cuplu, viata sexuala este o prelungire a afectiunii pe care cei doi parteneri o au unul fata e celalalt. Insa lucrurile nu stau chiar asa, in sensul ca o relatie se bazeaza pe incredere, respect, prietenie, nu numai pe partea sexuala. Chiar daca in terorie lucrurile sunt simple, in realitate este foarte greu sa intreti o relatie fericita fara a avea relatii sexuale. Tensiunea sexuala se transforma cu timpul in frustrari si poate duce la incheierea relatiei. Varianta de a nu asocia sexul cu iubirea este mai plauzibila pentru persoanele care sunt singure la un moment dat si aleg sa se abtina de la sex decat sa il practice cu persoane pentru care nu simt iubire.Ocupa-ti timpul! Cea mai simpla metoda pentru a uita de sex pentru o vreme este sa iti tii mintea ocupata cu altceva. Canalizeaza-ti energia sexuala pe alte planuri si transform-o in putere de munca, edicare fata de prieteni si familie etc. Exista si aspecte pozitive ale unei pauze de la sex, nu e necuratul chiar atat de negru. In primul rand, poti face pauza de la metodele contraceptive, ceea ce ii va prinde foarte bine organismului tau. Mai mult, nefiind focalizata pe relatia cu partenetul, vei avea mai mult timp pentru tine, pentru planurile si pasiunile tale.

Citeste si:  Sexperta: sex, mancare, dirty talk
O viata fara sex poate fi foarte dificila pentru unele femei si de-a dreptul relaxanta pentru altele. Sa nu uitam ca, din pacate, foarte multe femei nu se bucura de actul sexual si nu resimt placeri deosebite, asa ca o perioada fara sex le va scuti de stressul fiecarui act sexual in parte, atat din punct de vedere fizic cat si psihic: nu mai trebuie sa gaseasca scuze in fata partenerului pentru ca nu s-a bucurat de actul sexual. Viata fara sex…credeti ca se poate?

Citeste si:  Sexul dupa reteta

7 Comentarii
  1. E greu sa rezisti fara sex, sexul face parte dintr-o relatie iar prin asta iti simti partenerul mai aproape si adevaratele sale sentimente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.