Cum rezolvam certurile in cuplu?

Please select a featured image for your post

Chiar daca ne iubim si ne-am luat din dragoste, iar decizia de a fi impreuna pe vecie a fost una de comun acord, foarte putine cupluri traiesc intr-o armonie perfecta, insa prea putine sunt dispuse sa accepte faptul ca au o problema si sa faca ceva pentru a o rezolva. E o mare prostie sa consideri ca daca va certati doar din „lucruri minore” e totul ok, pentru ca incetul cu incetul, timpul va umple paharul si lucrurile minore se vor razbuna stricand armonia si echilibrul din cuplu. Analizeaza cu atentie situatia. Indiferent cat de greu ne este sa acceptam ca avem o problema, nu vom putea niciodata sa luptam cu ea atata timp cat suntem in negare, asa ca e momentul sa deschidem ochii largi si sa identificam problema. De ce ne certam de fapt? E vorba de bani? E vorba de comunicare deficitara? Nu mai avem incredere unul in celalalt? Cel mai simplu mod este analiza matematica, analiza plus si minus: noteaza pe o foaie plusurile relatiei voastre si pe o alta foaie minusurile ei. Fii obiectiva si sincera!
Citeste si:  Dragoste adevarata
Daca ajungi in situatia in care sunt doar minusuri si prea putine plusuri, poate e momentul sa pui altfel problema, insa atunci cand sunt si plusuri ele trebuie sa fie motivatia voastra pentru a trece peste orice problema. Agata-te de orice lucru frumos care va leaga sau pe care partenerul tau il face pentru tine si vei vedea ca incetul cu incetul, discutandu-le, minusurile vor disparea.
Ia masuri! O data stabilita problema este momentul sa o discuti cu partenerul si sa luati masuri pentru rezolvarea ei. Este foarte important ca discutia sa fie una sincera si sa se discute chiar si aspectele cele mai dureroase. Nu lasa discutia deschisa atunci cand mai ai intrebari sau nelamuriri, nu ii intoarce niciodata spatele chiar daca nu iti convine ce-ti spune. Daca consideri ca nu faci fata discutiei si preconizezi ca se va isca un scandal de proportii, inainte de a discuta, plimba-te putin singura, fa-ti ordine in ganduri si trage aer adanc in piept pentru ca urmeaza o discutie importanta, pe care trebuie sa o porti linistita, fara iesiri nervoase, fara replici acide si fara a fi irascibila.
Citeste si:  Secretele demachierii
E normal ca pe parcursul unei discutii de cuplu sa apara situatii tensionate care sa te impinga spre a spune sau a reprosa lucruri urate, dar nu uita cat de grele pot fi cuvintele, asa ca musca-ti limba inainte de a spune prostii. Daca nu locuiti singuri, e de preferat sa aveti aceste discutii in privat, fara a da posibilitatea nimanui sa intervina. Problemele de cuplu sunt intime si trebuie rezolvate in cuplu. E foarte important sa alegi momentul potrivit pentru a purta o discutie serioasa, de preferinta nu seara tarziu, dupa o zi obositoare la birou si nici dimineata devreme cand se grabeste la sedinta. Cu atat mai mult, daca aveti copii nu purtati discutii serioase de fata cu ei pentru ca riscati sa-i implicati in probleme care ii depasesc. Nu-l veti face sa se simta mai vinovat sau mai responsabil daca il puneti intr-o lumina proasta in fata copiilor.
Citeste si:  Luna de miere perfecta
Comunicarea eficienta nu inseamna volumul la maxim si deci nu e nevoie sa tipi pentru a te face inteleasa. E de ajuns sa vorbesti pe un ton normal, insa sa fii foarte hotarata in afirmatii. Chiar daca partenerul se aprinde si ridica tonul, incearca sa fii tu cea care mentine tonul general al discutiei si continua sa-i vorbesti frumos. Asigura-te ca te asculta prin simplul fapt ca pastrati contactul vizual. Desi prietenii si familia sunt de cele mai multe ori bine intentionati, sfaturile „binevoitoare” nu sunt intotdeauna solutia perfecta. Fiecare cuplu e unic, la fel si problemele lor, asa ca reteta succesului unui alt cuplu nu e necesar sa se aplice si in cazul vostru. Cea mai importanta regula pentru rezolvarea problemelor de cuplu este respectul reciproc si sinceritatea.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.