Cum sa te descurci cu un adolescent la inceputul vietii sexuale

Please select a featured image for your post

Cand copilul de langa tine devine adolescent, incepi sa iti faci griji, puiul tau are un corp de adult si o maturitate nu foarte avansata. Incepi sa te gandesti ca devine capabil de reproducere, aceasta implica maturizare sexuala si modificari ale organismului care includ organele de reproducere si forma corpului.

Inceputul pubertatii este influentat de mai multi factori: genetic, nutritie, factori de mediu si psiho-afectivi. La fete apare dezvoltarea sanilor si menstruatia iar la baieti dezvoltarea corporala la nivelul oaselor si muschilor, glandelor genitale, aparitia parului facial si corporal, schimbarea de voce . Ca orice adult incepi sa ai griji cu privire la sanatatea sexuala a copilului tau, dar ai si o jena in a purta discutii educative pe aceasta tema.O ideea ar fi sa cauti carti educative care sa le dai copilului, pentru a fi mai usor sa dechizi o discutie pe tema. Nu incerca sa te porti ca un parinte autoritar, incearca si fi mai mult ca un prieten, ca o sora sau frate mai mare in care poate avea incredere cand vine vorba de sfaturi si intrebari, pentru ca orice copil are curiozitati. Chiar daca pare deplasat, trebuie sa ii arati si sa ii explici ce este un prezervativ pentru a preveni contactarea bolilor cu transmitere sexuala si a sarcinilor nedorite.

Citeste si:  Cercul incins
Nu incerca sa impui limite in privinta vietii sexuale, un adolescent este greu de controlat si mereu va face ce va dorii pe ascuns. Cu totii am fost adolescenti candva si inca mai avem in minte amintiri din acea perioada, azi este democratie si tineretul percepe viata fara limite.In ziua de azi avem ajutor si din partea ministerului educatiei care au introdus in orele de dirigentie teme de discutie cu subiecte de educatie sexuala. Metode contraceptive se gasesc in orice farmacie dar trebuie intai un control si sfat medical pentru prevenirea altor afectiuni care pot fi provocate de medicatie, doctorul de familie poate fi un sfetnic bun.

Citeste si:  Ma marit cu el pentru ca e rarait

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.