Cuvinte sexy. Orgasm si literatura

S-ar putea sa nu fiti tocmai niste cititoare infocate. Sau s-ar putea sa nu va placa selectia de autori propusa. Dar, cu siguranta, nu ati mai vazut o astfel de lectura.

V-am trezit curiozitatea? Este vorba despre experimentul realizat de fotograful Clayton Cubitt. Imagine alb-negru, eleganta austera aproape. Femeile sunt la masa, se prezinta, spun ce carte urmeaza sa citeasca si incep lectura. Voci linistitoare, ritm calm, leganator. Toni Morrison cu “Beloved”, Walt Whitman cu “Song of Myself”, Necrophilia Variations, Tom Robbins, Jeanette Winterson sau Bret Easton Ellis. Carti de toate felurile, scriitori din epoci diferite. Apoi, treptat, curgerea vorbelor nu mai e la fel de lina. Un suspin, o crispare, un geamat. Le vezi luptand sa mentina aparenta controlului, fraze intrerupte, intonatie poticnita. Si dulcea eliberare. Da, exact ca atunci cand… Acum te-ntrebi ce e sub masa?

Citeste si:  Femei in razboi cu barbatii

Sub titlul Hysterical Literature, cu referinte la epoca victoriana in care femeilor care sufereau de isterie li se facea tratament cu… vibratoare, Clayton Cubitt a incercat trecerea unei linii spre intimitatea orgasmului. La petite mort, cum o numeau francezii. Mana care manuieste vibratorul ramane nevazuta pana la sfarsit, iar artistul nu a dorit sa dezvaluie identitatea “operatorului”.

Citeste si:  Pregatire pentru prima intalnire

Toti subiectii care apar in “Hysterical Literature” si-au ales vibratorul si pasajul de lectura. Artistul doar le-a sfatuit sa opteze pentru texte care au o semnificatie pentru ele, care le misca intr-un fel sau altul.

Nu este prima oara cand Clayton Cubitt se apleaca asupra chipului feminin in momente de climax. Cu ceva timp inainte, a realizat o serie de portrete chiar in momentul orgasmului. Apoi, a urmat “Long Portraits” cand modelele erau “instruite” sa mentina contactul vizual cu cel aflat in spatele camerei timp de cinci minute. Jocul noii serii este unul interesant, jongland cu concepte precum autocontrolul, eliberarea, autenticitatea si voyeurismul.

Citeste si:  Nu te transforma din victima in vinovat, pentru binele tau si al relatiei tale

Cum va place?


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.