Dansati?

Saptamana aceasta va invit la dans… si nu la orice dans… la tango!… nu intamplator l-am ales… Tango-ul mi se pare ritmul cel mai liber si in acelasi timp mai plin de ingradiri, este genul de dans in care melodia te ameteste si iti pierzi capul, insa nu ai voie sa gresesti pasii complicati; ai senzatia ca poti face ce vrei, dar picioarele se misca singure intr-un ritm mai mult simtit decat planificat; desi crezi ca il controlezi, dupa primii pasi muzica te domina si te poarta intr-o directie doar de ea stiuta, te obliga sa te conformezi unor canoane care lasa loc doar pentru zvacniri punctuale de libera initiativa, asezate insa intr-un cadru general hotarat dinainte si in care tu nu ai nimic de spus.

Citeste si:  Despre casatorie

Tango-ul este un dans pentru care ai nevoie de curaj si de putina inconstienta; nu sunt permise greselile caci este un ritm greu de reluat, dar in acelasi timp planificarea lui ii ia din farmec. Nu stii ce sa va intampla mai departe decat pe urmatoarele trei acorduri, simti, insa, ca nu poate aduce decat ceva minunat si emotiile cresc pe masura ce astepti surpriza intuita in primele sunete.
Poate ca partea cea mai frumoasa a acestui zbor este faptul ca nu se poate dansa la fel cu parteneri diferiti.

Nu exista doua tango-uri identice, nici macar asemanatoare, caci plutirea lor este rezultatul relatiei dintre cei doi parteneri. Nu e de mirare ca tango-ul a fost dintotdeauna considerat un dans prin excelenta senzual, un dans al pasiunii incontrolabile asezata in termeni acceptati de bunele maniere… pentru ca dragostea nu este decat un ametitor tango, inceput cu pasi nesiguri si batai de inima, in care fiecare dintre cei doi incearca limitele celuilalt si invata sa astepte atunci cand celalalt da semne ca pierde ritmul; se transforma intr-o alunecare in sincron perfect odata ce partenerii se cunosc si isi cunosc unul altuia asteptarile si se pun in scena rasuciri si miscari noi atunci cand ei se simt pregatiti… si tot ca intr-un tango uneori pasii se incurca si cei doi pornesc in directii diferite pentru ca nu mai stiu sau nu mai vor sa stie ce doreste celalalt…

Citeste si:  Intalnire de pe internet

Frumos ar fi ca primul tango sa dureze o viata… totusi aceasta se intampla rar, deci probabil ca fiecare dintre noi l-a dansat sau il va dansa de mai multe ori. Cel mai important este sa ne ramana in minte pasii care au fost perfecti si nu finalul nefericit si sa avem curaj sa acceptam o alta invitatie la dans, fara sa gandim pe prea mult timp inainte… caci, asa cum v-am spus, niciodata nu stii incotro te duce tango-ul si nici cand se va termina. Singurul mod in care poti afla este sa-l… dansezi.

Citeste si:  Categorii amoroso-socio-profesionale

Deci… saptamana aceasta… dansati?


Un comentariu
  1. Ufff, eu dansez… nu stiu incotro, stiu doar cu cine, dar am acceptat invitatia cu multa placere. voi afla unde ma va duce totul dupa dans; urati-mi bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.