De ce inseala femeile?

Please select a featured image for your post

Se spune ca femeilor le este mai greu sa calce stramb intr-o relatie, pentru ca sunt mai implicate sentimental. Dar tot despre femei se spune ca, spre deosebire de barbati care isi inseala partenera numai pentru sex si in rest nutresc aceleasi sentimente fata de ea, femeile inseala cu sufletul. De obicei, femeile au nevoie de motive destul de serioase pentru a insela. Care ar fi aceste motive? Singuratatea in doi. Singuratatea este unul dintre cele mai intalnite motive pentru care femeilse isi inseala partenerii. Desi am putea crede ca relatia si singuratatea se exclud una pe cealalta, chiar si femeile care se alfa intr-o relatie se pot simti singure, neimplinite emotional. In general, aceste sentimente apar atunci cand aprtenerul este foarte prins cu munca, petrece prea putin timp acasa, iar sotia se simte din ce in ce mai singura si neglijata. Sentimentul de singuratate este cel mai des intalnit la femeile casnice si mai putin la cele care au o cariera si prieteni in afara relatiei. Cand femeia se simte singura si neglijata, va cauta atentie in afara relatiei de cuplu.
Citeste si:  Prima vacanta in cuplu
Lipsa intimitatii in cuplu. Prin intimitate, in cazul acesta, nu vorbim despre viata sexuala, ci pur si simplu despre momentele petrecute in doi, gandurile si ideile impartasite unul altuia, lucrurile mici, care tin o relatie inchegata. Pentru un barbat, a discuta despre relatie inseamna a pune la punct detaliile zilei de lucru, de a face platile si a se ocupa de intretinerea casei sau diversele cumparaturi pentru copii. Pentru o femeie insa, a discuta despre relatia voastra inseamna sa discutati viseke voastra, sa va stabiliti scopuri comune in viata, sa discutati despre ce va place si ce nu va place la relatia voastra etc. Aceasta intimitate ajuta la intarirea increderii in propria persoana, in partener si in sanse relatiei voastre de a reusi.Vietile separate. Un alt motiv foarte intalnit in cazul femeilor care isi inseala sotii este faptul ca cei doi parteneri, desi aparent sunt un cuplu, duc vieti separate. Desi ati inceput ca si un cuplu unit si cu aspiratii si interese comune, viatile voastre au divagat atat de mult incat aveti impresia ca nu mai stiti nimic unul despre celalat. Daca femeia ajunge sa petreaca mai mult timp cu prietenele ei decat cu tine, e clar ca trebuie sa faci ceva pentru a-i atrage atentia si a aduce relatia pe fagasul drept, altfel risti sa isi petreaca timpul cu un alt barbat, cu care simte ca are mai multe in comun.
Citeste si:  Adormitele nu sunt chiar frumoase
Stima de sine lasa de dorit. De multe ori femeile inseala pentru ca se simt nesigure de ele, de propria persoana si au stima de sine scazuta. In relatie nu gasesc intaririle necesare ale stimei de sine, asa ca le cauta in alte relatii. Astfel de femei vor insela atunci cand vor gasi un barbat alaturi de care se vor simti frumoase, tinere, apreciate, flatate. De cele mia multe ori, femeia nu porneste la vanatoare, nu cauta s ainsele, insa atunci cand gaseste un barbat care sa ii mangaie orgoliul, un flirt nevinovat se poate transforma intr-o relatie serioasa.
Citeste si:  Divortul si copiii
Razbunarea, dulcea razbunare. Dupa ce descopera ca sotul a calcat stramb, chiar daca nu se despart, femeile vor cauta mereu o cale de razbunare. Prin faptul ca a fost inselata, femeia se simte respinsa, ranita, furioasa si va incerca sa compenseze aceste sentimente negative printr-o relatie care nu doar sa o faca sa se simta bine, dar care sa ii razbune orgoliul ranit.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.