De ce nu-i inselam cu gradinari?

In filme, femeile au aventuri cu gradinarii. Cu baietii care curata piscina. Acestia se inscriu de multe ori in tiparul: hispanic, patretele pe abdomen, tricouri mulate din fibra supraelastica, vocabular redus. Din cand in cand, mai apare prin patul doamnei si un sofer. Acesta reprezinta maximul de stil la care sotia de afacerist rece si plicticos poate apela. La noi, nu prea exista categoria sociala a gradinarului si a omului de la piscina. Sau in orice caz, nu s-a inceput inca importul de hispanici. Nu neg ca ne-ar prinde bine. O reimprospatare a sangelui, a materialului genetic, aparitia unor copii ciocolatii si cu un debit verbal de invidiat. Plus o apetenta pentru muzica latino care lipseste in general barbatului roman mai degraba doritor de sarbe oltenesti si brasovene interminabile.

Asa ca ma intreb daca in clasele de sus, s-o purta adulterul cu angajatii care muncesc cu mainile. Nici in tabara cealalta, nu prea am auzit de calcari pe de laturi in patul bonei sau al menajerei. Asta poate si pentru ca la noi, de multe ori, bonele sunt pensionare si mai putin studente care vor sa-si achite studiile.
Observ asadar modul in care structurarea categoriilor sociale influenteaza viata amoroasa. Oare de ce noi, romancele, strambam grabnic din nas cand vine vorba de biblice acuplari cu vreo fiinta purtatoare de glie sub degete sau de pete de ulei de motor pe haine? Recunosc, nu am nicio prietena care fi intretinut raporturi, cum se zice pe la stiri, cu mecanicul, vanzatorul de miei din targ sau cu instalatorul. Niciuna nu a fost agatata de vreun tandru vanzator de covoare, niciuna nu a avut parte de vreo partida de sex printre clabucii de la spalatoria auto, ca zabauca de Ally McBeal.

Citeste si:  Strategii financiare in casnicie II

Unii ar zice ca noi gandim mai profund. Si ca nu ne excita doar niste pachetele de muschi cu epiderma adecvat intinsa peste ei. Si ca ne trebuie stimulare intelectuala. Si mult spirit. Si conversatii spumoase, spumoase, care sa izbucneasca din te miri ce mai ceva ca sampania de Revelion. Eu as zice doar ca suferim de snobism.

Desi suntem o tara saraca, suntem mai rai cu saracii decat bogatii din tarile bogate. Si ca pudibonderia noastra ne interzice sa ne lasam “contactate” de penisul unui vajnic reprezentant al clasei muncitoare. Spun asta pentru ca atunci cand vine vorba de legaturi ilicite, nu prea am vazut sa ne alegem amantii printre poetii cei scheletici, cu privirea pierduta in zarile vreunei carciumi de gara si cu degetele patate de cerneala si nicotina. Din contra, de multe ori, amantii nostri sunt mai burtosi decat sotii cei legitimi si cara dupa ei mai multe acte si serviete decat o contabila dusa la registrul comertului. De multe ori, sunt si mai placizi, si mai insipizi.

Citeste si:  Sexperta: tigari pe fese, sex la menstruatie si lipsuri

Eu inteleg asa adulterul: adulterul se infaptuieste atunci cand femeia nu mai are aportul zilnic necesar de endorfine. Cand hormonii tipa si tropaie si bat din picioare si sotul e surd, se intoarce pe partea cealalta si incepe sa sforaie temeinic. Asta e adulterul sanatos, cu scop terapeutic. Hormonii cad in adormire dupa aceea, zambind fericiti in somnul lor extatic. Sotul doarme si el mai departe caci, din moment ce nu i-a auzit cand tropaiau, cum ar putea sa-i auda acum, cand sunt atat de zambareti si de molatici? Exclud acum cazurile acelea bizare cand la mijloc apare si dragostea, sentimentul, emotia, ceea ce e de natura sa complice infinit lucrurile, sa le dea dramatism si sa ne impinga sa ne facem alegeri ceva mai complicate decat adoptarea unui anume model de lenjerie.

Ei, dar la noi adulterul are alt chip. Unul care te lasa mai frustrata si mai nemultumita decat erai inainte. Si atunci intreb si eu: care-i rostul? De ce sa-ti iei un amant mai nesimtitor si mai insensibil decat sotul? Care nici poezie, nici fericire nu aduce hormonului celui tiranic?

Citeste si:  13 lucruri esentiale despre punctul G

Casnicia are o importanta latura sociala si sper ca nu mai e nimeni cu mintea atat de necoapta incat sa nege acest aspect atat de vizibil. Ea are menirea, printre altele, nu dati cu oua si nici cu rosii, sa asigure un anumit progres, o ascensiune pe scara sociala a cuplului plamadit prin juraminte si semnare de acte la primarie. In general, se merge pe principiul ca unde-s doi, contul e mai mare, si ratele parca se duc mai usurel catre banca si copilul mananca o ciocolata mai dulce. Ei, atunci cand sotia cauta ceva printr-un pat si mai pufos decat cel conjugal si acel ceva nu e anestezierea intru orgasm, e clar ca se intampla ceva dubios. Si ca o regula importanta a casniciei (aia cu “nu cauta partener in alte parti) este incalcata.

De aceea, privesc cas din start orice femeie care nu isi insala sotul cu un gradinar, cu un instalator, cu un macelar si o face cu un prafuit director de banca. Ce naiba? Lucrurile aveau un sens pe lumea asta, sexul nu se amesteca cu indicii de pe piata Rasdaq, bilanturile nu se incheiau cand, in alte paturi, incepea preludiul.


2 Comentarii
  1. Minunat articol, scris cu pasiune si ardoare! Am ras cu pofta atunci cand l-am citit!
    Ar mai fi fost multe de spus, in orice caz e un bun inceput pentru comentarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.