De ce se despart femeile de barbati?

Ne tot framanta întrebarile, stim ca ascund ceva în ele, tot încercam sa rascolim sinistrul perfid al fiecarui gand în speranta ca vom ajunge la un raspuns satisfacator, dar uitam ca ranile nu se închid asa, ci se adancesc si mai mult în nepatrunsul haituit de noi. Motivele unei despartiri nu vor exista niciodata, si asta pentru ca nu exista motive reale, exista niste puncte de saturatie, niste mici rascoale care decid sa se stranga într-un ultim si suprem fuleu.

Barbatii nu au fost niciodata inventivi, ei mereu au fost preocupati sa vaneze, sa stigmatizeze teritoriul, sa înfulece orice prada cu nesat si sa stea pe loc. Femeile, dimpotriva, fiind nevoite sa fie alese, au fost obligate sa gaseasca tertipuri, sa fie din ce în ce mai sigure pe nesiguranta lor, totul fiind doar un truc, o paiata zambitoare ce îsi propunea sa atraga si mai mult în capcana potentialii cimpanzei. Însa ce se desprinde de aici? Cu ce s-au ales femeile spre deosebire de barbati? Ei bine, femeile, fiind nevoite sa se lase pradate, au gasit si rafinamentul, tactica, suavul, lascivul, au gasit mrejele fermecatoare ale avansurilor, au învatat sa aleaga si, deci, sa fie rafinate. Lucru care scapa cu desavarsire barbatilor. Astfel, înarmate cu un bagaj de jocuri si cuvinte, au început sa sorteze, sa disece si mai atent fiecare potential partener în parte, totul fiind în esenta doar un joc. Sexualitatea, dansul, perversiunea, au devenit amicii femelei, si asta pentru ca masculii presau cum puteau ei mai bine, adica fortand nota.

Citeste si:  Strategii comunicare pentru cupluri

Evident, cercul vicios rasare, si un mascul se prinde ca este timpul pentru schimbare, ca ar trebui sa învete limbajul femeilor, adica sa se joace, sa danseze exact ca ele, sa fie siret si sa priveasca exact acolo unde doare, adica în manunchiul orgolios de vulnerabilitate. De aici si pana mai departe a fost doar un pas. Barbatii au început sa-si filtreze terenul, au ridicat stacheta, au început sa-si masoare cuvintele, sa fie mai domesticiti, sa faca trecerea într-un final de la barbar la civilizat. Însa, în goana dupa prada, barbatii au ridicat si mai mult nivelul de perceptie al femeilor cu privire la tacticile lor de agatat. Mai frumos spus, barbatii au jucat dansul lor, dar pe muzica femeilor.

Citeste si:  Monotonia intr-o relatie

Si acum, sa revenim la ceea ce ne doare, de ce se despart femeile de barbati? Urmarind rationamentul de mai sus, este destul de clar de ce femeile aleg sa fuga de barbati. Se tot aude prin piata ca barbatii sunt perversi, meschini, schimbatori, ca fug dupa multe si vrute, dar în fapt unul dintre motivele despartirii sta închis tocmai în acest mit: perversiunea. Femeile sunt menite sa fie iubite, nu întelese, spunea cineva, asa e, si asta pentru ca joaca este mai presus de toate.

O femeie se desparte de un barbat cand el uita sa mai fie corupt, cand el uita sa o mai minta frumos, chiar daca încearca sa o faca. Femeile se despart de barbati pentru ca dansul le este strain barbatilor, ca nu mai stiu sa fie asa de seducatori cum au fost, ca drumul lor si certitudinea lor ca au pus mana pe o bucata se destrama din chiar acel moment. Femeia simte si miroase mai mult decat oricine. Ea fuge de tine pentru ca ai devenit comod, ai uitat sa o mai vrajesti si sa o amagesti asa cum o faceai. Femeia fuge de tine pentru ca scara evolutiva o obliga sa faca asta.

Citeste si:  Regulile flirtului prin SMS

În competitia asta nebuna castiga doar cel mai siret, si nu cel onest. Sinceritatea nu exista în cumpana! Femeile se despart de barbati pentru ca ei nu mai stiu sa faca dragoste, nu mai gasesc nimic nou cu care sa le surprinda, nu mai fac fata propriei lor dispute, a jocului pe care l-au hranit înca de la început, cand le-au sedus si le-au adus în spatiul potentei lor. Femeile fug de barbati pentru ca barbatii aleg sa planga dupa ele, decat sa alerge dupa ele, sa tina aproape sentimentul de incertitudine, si nu de castig!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.