Despartiri in era digitala

Please select a featured image for your post

Ce greu le era cuplurilor se sa desparta acum cativa ani! Cate probleme iti faceai ca nu ii poti spune in fata ca nu il mai vrei, ca te plictiseste, ca te-ai indragostit de altcineva. Acum, lucrurile au devenit mult mai usoare, ai nevoie doar de un calculator, o conexiune la internet, un mouse si un click.

Ne despartim folosind tehnologia? Personal, nu sunt adepta despartirilor prin intermediul internetului sau a oricarei alte metode care implica tehnologia si nu discutia face to face, insa sunt unele situatii in care trebuie sa recurgi la asta. De exemplu, e foarte greu sa ii spui unui tip ca nu vrei sa va mai vedeti, mai ales daca el e foarte indragostit. Il respecti si nu crezi ca e corect sa nu ii mai raspunzi pur si simplu la telefon, in speranta ca va intelege el mesajul dar nici nu ai chef sa va vedeti si sa ii spui, ca apoi sa inceapa o discutie interminabila, in care trebuie sa te justifici pentru decizia luata. Nu mai bine ii scrii un mail sau un sms? E o despartire curata, lasa loc de buna ziua dar nu e la fel de stresanta, cel putin pentru cel care trebuie sa dea papucii.

Citeste si:  Erectie mai lunga

Iti da curaj? Oarecum da! Eu personal urasc sa spun nu. Imi este foarte greu sa refuz oamenii, mai ales daca ne vedem fata in fata sau vorbim la telefon. Asta pentru ca oamenii nici nu respecta decizia ta si mereu te intreaba �de ce nu?� si indiferent ce argument ai da, continua sa te convinga sa accepti. Asa ca, o despartire prin sms imi da curajul sa spun nu mai vreau sa iesim, nu mai vreau sa ma suni, nu mai vreau nimic de la tine.

Tot prin constructia noastra ca oameni, nu ne place sa ranim pe nimeni. Nu vrei sa ii vezi ochii inlacrimati, nu vrei sa il vezi ranit in orgoliul propriu si cu siguranta nu iti place sa il vezi umilit in fata ta, rugandu-te sa ii mai dai o sansa. O astfel de despartire, prin sms, prin mail, printr-un telefon scurt te scuteste de remuscarile si procesele de constiinta pe care le-ai putea avea dupa dar il scuteste si pe el de situatia de a deveni penibil. Pentru ca ambii parteneri sa poata trece peste si sa revina la viata normala, e nevoie de inchidere: tu trebuie sa stii ca i-ai spus tot, el trebuie sa inteleaga ca e gata. Numai atunci puteti sa va vedeti fiecare de drum.

Citeste si:  Pasari exotice, sfinte si tarfe

In unele situatii, este singura varianta. Prin natura umana, nu ne plac confruntarile si incercam sa le evitam cat mai mult cu putinta. Stim ca a spune da, accept sa fiu cu tine desi nu asta imi doresc cu adevarat, ne scuteste de o confruntare. Dar ce ne facem cand suntem prinse intr-o situatie din care vrem sa iesim si nu avem curajul confruntarii? Este cazul atator femei care stau alaturi de barbatii care le insala sau le lovesc si asta numai pentru ca se tem sa le spuna ca ii parasesc! Gaseste-ti un loc unde sa stai in siguranta si anunta-l ca e gata. Apoi schimba-ti cartela, numarul de telefon si adresa de e-mail. Uneori, o despartire in lumea electronica este singura varianta pentru a scapa dintr-o relatie toxica.

Citeste si:  Cat de departe poti merge?

Acum ca v-am prezentat unele avantaje, da-ti voie sa va spun ce cred eu: nu conteaza ca nu il mai iubesti si nu vrei sa fiti impreuna, conteaza faptul ca il respecti ca om. Si asta te obliga sa ai curajul sa ii spui in fata, fara a te ascunde in spatele unul telefon sau monitor, ca nu mai vrei sa fiti impreuna. Tehnologia ne face sa ne dezobisnuim de comunicarea directa, ne salbaticeste si ne indeparteaza de sufletele noastre. Dar este pur si simplu o parere personala.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.