Dezavantajele diferentei de varsta in cuplu

Please select a featured image for your post

Cu cat inaintam mai mult in varsta, cu atat diferentele de acest gen conteaza mult mai putin, sau cel putin sunt mai putin vizible. Totusi, desi nu avem dreptul sa judecam sau sa ne dam cu parerea, trebuie sa recunosc ca un cuplu in care unul dintre parteneri este foarte tanar, fie ca e femeia, fie ca e barbatul, iar celalat e trecut de prima tinerete, sare in ochi. Desi o astfel de relatie are toate sansele de reusita, sunt si dezavantaje care trebuiesc luate in calcul si privite obiectiv. Ucenicul vs maestru. Cam asa poate fi descrisa uneori o relatie in care diferenta de varsta e foarte mare. Este logic ca atunci cand unul dintre parteneri are cu 10 ani in plus, a avut timpul necesar sa acumuleze mult mai multa experienta de viata si deci partenerul mai tanar are de multe ori tendinta de a-l privi ca pe un parinte sau pe un profesor. Ucenicul. La fel ca si o relatie cu un parinte sau un dascal, relatia poate decurge foarte bine, insa va exista tot timpul o anumita jena si un respect impus de diferenta de varsta. In timp ce partenerul mai in varsta poate nici nu realizeaza acest rol extraordinar pe care si-l asuma intr-o astfel de relatie, pentru cel tanar poate inseamna o maturizare prea rapida, inseamna trecerea peste anumite perioade normale din viata fiecaruia si implicit, in timp, vor aparea si frustrarile aferente.
Hai sa dam un exemplu banal: ea, 20 de ani, studenta; el are 40 de ani si se iubesc. Ea si-ar dori sa se bucure de anii de studentie, sa iasa cu fetele in oras, sa doarma la colege in camin etc. El si-ar dori sa intemeieze o familie, sa petreaca timpul liber impreuna si sa se focuseze mai mult pe relatia lor decat pe cei din jur.
Citeste si:  26 Septembrie - Ziua Internationala a Contraceptiei
De cele mai multe ori, femeia este cea care va renunta in aceasta situatie la chefurile studentesti si la picanteriile din viata de student, pentru ca mai apoi sa le resimta ca si frustrari, sa se simta ingradita si nemultumita. Acestea nu sunt insa reguli. Sunt barbati care la 40 de ani se distreaza ca la 15 si femei care la 20 de ani sunt maritate si au copiii, asa ca nu trebuie sa generalizam.
Citeste si:  Convietuirea in doi
Maestrul. Postura de maestru nu este nici ea atatd e usoara cum pare. Faptul ca esti mai in varsta, ca ai experienta, il face pe partener sa te considere mai matur si astfel va lasa toate deciziile importante si grijile in seama ta. Toate acesta pot fi percepute la inceput ca pe un motiv de mandrie fata de increderea pe care o demonstreaza partenerul, insa in timp vor deveni frustrante si iti vei dori un partener de varsta ta, cu care sa te poti sfatui, si nu care sa ia de bun tot ce ii spui. Problema copiilor este una dintre cele mai frecvente probleme ce apar in cuplurile cu diferente de varsta. Daca femeia este mai in varsta, isi va dori un copil inainte de a simti ca este prea tarziu pentru ea, din punct de vedere biologic. Dar e de alta parte, cat de pregatit este un partener foarte tanar pentru a avea un copil? Majoritatea femeilor ce se regasesc in aceasta postura se tem ca vor trebui sa isi creasca singure copiii, fara a avea sprijinul partenerului, in special din punct de vedere decizional.
Citeste si:  Sotie sexy
In cazul in care femeia e tanara si barbatul mai in varsta, problema se pune altfel, mai ales in cazul unei diferente majore de varsta, cand femeia este ingrijorata ca va ajunge la un moment dat sa isi creasca singura copiii, fara a avea alaturi un partener. La fel cum am vorbit despre dezavantaje putem vorbi si despre avantajele unei relatii in care diferenta de varsta intre parteneri este mare, asa ca fiecare trebuie sa aleaga pentru el si sa puna in balanta argumentele pro si contra, pentru a lua cea mai buna decizie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.