Drumul spre divort

Please select a featured image for your post

O casnicie nu poate continua cand nu va leaga decat rutina si certurile. Multe cupluri raman impreuna pentru aparente, pentru copii sau din motive financiare. Alte cupluri raman impreuna pentru ca nu isi dau seama ca relatia e moarta si continua sa se agate de trecutul lor impreuna. O privire obiectiva asupra casniciei iti poate arata daca sunteti sau nu pe drumul spre divort.

Nici macar nu va mai certati. Faptul ca intr-un cuplu mai sunt mici divergente arat de multe ori faptul ca partenerii sunt foarte implicate in relatie, ca se asculta unul pe celalalt si ca sunt dipusi sa se gaseasca, poate chiar prin discutii contradictorii, o cale de a face lucrurile sa mearga. Se poate insa sa nu va mai certati pentru ca pur si simplu a incetat sa va mai pese de nevoile si parerea celuilalt. Nu va mai certati ca sta prea mult la birou pentru ca esti oricum independenta si nu iti pasa de ceea ce face el, nu va mai certati pentru bani pentru ca fiecare are bani lui si nu ii mai tineti la comun sau nu te intereseaza daca iese cu baietii, pentru ca oricum nu l-ai fi inclus in programul tau.

Citeste si:  Partenerul perfect

Nu mai faceti niciodata dragoste In toate cuplurile care au o relatie de lunga durata pasiunea incepe sa se diminueze dupa un timp, indiferent ca sunt casatorite sau nu. Dar cand sexul devine o prezenta tot mai rara si nici macar nu va mai derenjeaza asta si nu faceti nimic pentru a remedia situatia, cuplul vostru e sortit despartirii. Scopul sexului nu este numai de a procrea, ci de a te regal din punct de vedere hormonal, a-ti da confortul psihic, intimitatea si apropierea de partener de care ai nevoie. Faptul ca nu mai esti interesata de sex nu are neaparat legatura cu faptul ca nu il mai doresti pe el, ci are radacini psihologice mult mai adanci, asa ca o vizita la un psiholog sau un consilier marital va pot aduce de cele mai multe ori inapoi pe linia de plutire.

Citeste si:  Fantasme sexuale

A disparut pana si respectul. Din acest punct, casnicia voastra nu mai are multe sanse de supravietuire. Cand incepeti sa va jigniti, sa va agresati fizic sau verbal si nicio urma de dragoste, afectiune sau respct nu se regaseste in relatia voastra, e mai bines a ii puneti punct. Chiar daca psihologii sustin ca dragostea pasionala trece irmediabil dupa 3 ani in orice relatie, ceea ce va tine impreuna este parteneriatul pe care il aveti, prietenia, comunicarea si mai ales respectul.

Unul dintre parteneri a calcat stramb. Infidelitatea este o cauza pentru divort, insa nu in cazul tuturor cuplurilor care trec prin asta. Infidelitatea isi are cauzele in tensiunea dintre voi. Vei calca stramb cand simti ca partenerul nu te apreciaza si nu te respecta, cand nu primesti afectiunea si eliberarea sexuala de care ai nevoie. Pentru unele cupluri infidelitatea este echivalentul semnaturii pentru divort, in timp ce pentru altele este o trezire la realitate: isi dau seama cat au gresit fata de partenerii de viata si sunt dispusi sa faca tot ceea ce este necesar pentru a-si pastra casnicia.

Citeste si:  On my own II

Cele mai trsite sunt insa casniciile in care cei doi stau impeuna numai de dragul copiilor, in timp ce fiecare duce o viata intima separate, cu alti parteneri, Atunci cand sunteti pur si simpluc amarazi sau prieteni care impart chiria, divortul este cea mai eleganta solutie, pentru ca e clar ca lucrurile nu se vor mai intoarce niciodata la ceea ce a fost (sau nu inainte).


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.