Efectele benefice ale sexului

Please select a featured image for your post

Hai sa recunoastem, poate primul cuvant care ne vine in minte atunci cand spunem sex este placerea asociata lui, insa placerea nu este singurul beneficiu al sexului. Avem nevoie de o viata sexuala echilibrata pentru a fi sanatosi din punct de vedere psihic si fizic dar si pentru a ne mentine relatia de cuplu in limitele normale. Nu stii de ce ar trebui sa faci sex si cum te ajuta sexul? Iti spunem noi cate ceva! O viata sexuala regulata te face mai sanatoasa. Sexul, in special cel dintr-o relatie de durata, bazata pe iubire si incredere intre parteneri, iti poate imbunatati situatia medicala. In primul rand, o partida pasionala de sex arde in jur de 200 de calorii si daca te implici foarte tare si nu esti chiar comoda, reusesti sa te mentii in forma si sa faci miscare chiar si in pat. Studiile recente au aratat ca o viata sexuala regulata ajuta activitatea cardiaca si previne bolile cardio-vasculare si infractuul miocardic.
Citeste si:  Casnicie fericita
In plus, nimic nu vindeca mai bine o migrena decat o partida sanatoasa de sex, datorita endorfinelor care sunt eliberate in timpul actului sexual. Durerile cauzate de artrita se amelioreaza, la fel, in urma actului sexual. De altfel, la fiecare act sexual, organismul secreta si endorfine, care ajuta la diminuarea sindromului premenstrual, astfel ca vei avea dureri mai putine dar si o stare generala mai buna. In ceea ce ii priveste pe barbati, sexul regulat ajuta la diminuarea riscului de a face cancer la prostata.Sexul influenteaza starea de spirit. Asa cum spuneam si mai sus, endorfinele eliberate prin sex imbunatatesc simtitor starea de spirit. Cu siguranta, imediat dupa sex va veti simti revigorate si pline de viata. O relatie sexuala stabila si regulata reduce riscul depresiilor, imbunatateste increderea in sine dar si increderea si pasiunea fata de partener. O viata sexuala fericita se va oglindi si in viata de zi cu zi, atat ca si atitudine generala cat si ca si stare de sanatate, pe cand o viata sexuala plina de frustrari poate duce la tristete, depresii si chiar boli fizice.
Citeste si:  Vacanta in doi
Exista o legatura, implicit, intre dispozitie si dorinta de sex, implicit lipsa de sex atunci cand trecem prin momente nefericite. Deprimarea are un impact foarte puternic asupra dorintei de a te bucura de actul sexual si implicit ii diminueaza beneficiile. Stresul si sexul. Pentru multe femei, sexul este o portita de a evada de stres, le ajuta la relaxare totala. Pentru alte femeiu insa, sexul si stresul se influenteaza reciproc in sens negativ, respectin avand o viata prea stresata, ne scade implicit dorinta de a face sex sau capacitatea de a ne bucura de sex. Libidoul este foarte influentat de stres, dar asta nu este regula generala, unele persoane fiind mai inetersate de sexul inc onditiid e stres, cum ar fi sexul in situatii limita sau in locuri publice si semi-pubilce.
Citeste si:  Secrete orgasm
Pentru a-ti pregati corpul pentru sex, poti sa folosesti diverse metode de relaxare, atat din punct de vedere fizic cat si psihic. Poti incerca un masaj relaxant, care va fi cu atat mai bine primit cu cat este prestat de partener, folosin uleiuri aromatice sau lubrefiant sau o baie placuta in doi. De asemenea, exercitiile de respiratie te ajuta sa te relaxezi atat fizic cat si psihic, pentru a te bucura de o partida pasionala de sex. Este foarte important ca preludiul sa fie pus la rang de cinste, sa profitati de lumanari, de aromaterapie si mai ales de comunicare, pentru a creea si mai multa intimitate intre voi.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.