Extensiile pentru par – aplicare si ingrijire

Please select a featured image for your post

Cu cativa ani in urma, perucile si mesele erau produse destinate in principal barbatilor care se confruntau cu probleme de calvitie. In zilele noastre insa, perucile si extensiile s-au integrat foarte bine un rutina de ingrijire si coafare, fiind imbratisate de femeile din lumea intreaga. Extensiile au devenit accesibile si femeilor de rand, astfel ca nu numai vedetele se pot bucura de un stil versatil de coafare a parului.

Foarte bine de stiut in privinta extensiilor. Chiar daca aplicarea extensiilor nu mai costa in jurul a 1000$, cum costau atunci cand au aparut, extensiile sunt destul de scumpe. Pretul variaza in functie de cate suvite se aplica, modalitatea prin care se aplica si bineinteles natura parului din extensii, natural sau sintetic. In afara de costurile de aplicare efectiva, extensiile sunt costisitoare pentru ca a nevoie de o intretinere speciala, la fiecare 6-8 saptamani. Prima sedinta pentru aplicarea extensiilor necesita de asemenea si o investitie de timp, pentru ca dureaza undeva intre 6 si 8 ore.

Citeste si:  Cele mai intalnite boli cu transmitere sexuala

Aplica extensiile numai la un specialist cu experienta, mai ales daca se aplica prin coasere sau lipire la cald si intreaba dinainte prin ce metoda se scot extensiile si care sunt eventualele efecte negative pe care le pot avea asupra parului natural. Vedete ca si Victoria Beckham sau Kate Beckinsale au suferit de calvitie pe mici portiuni ale scalpului dupa indepartarea extensiilor. De aceea, e foate important sa alegi un salon cu renume si un stylist care are experienta in aplicarea extensiilor si poate sa iti demonstreze asta cu poze.

Ce trebuie sa cauti? Extensiile pot sa dea viata coafurii sau sa o distruga definitiv, asa ca inainte de a le aplica, trebuie sa stii 3 lucruri esentiale: 1. din ce sunt facute � sunt sintetice sau sunt 100% par natural? (extensiile din par natural sunt mai scumpe decat cele sintetice); 2. prin ce metoda vor fi aplicate si date jos extensiile? 3. poti alege intre mai multe tipuri de par, in ceea ce priveste structura si nuantele? Daca e sa alegi intre extensii mai compacte, ca si mesele si extensiile individuale, alege-le pe cele din urma, pentru ca iti permit sa iti faci o coafura personalizata, mult mai naturala si sa plusezi volumul numai acolo unde e nevoie. Poti sa te joci mai usor cu lungimea parului, culoarea si volumul.

Ce trebuie sa eviti? Cel mai important lucru este sa nu alegi extensii sau mese care sunt mai grele decat parul tau natural, respectiv firul de par este mai gros. Aceste extensii vor rupe si deteliora parul tau natural sub propria lor greutate si in plus, nu arata deloc naturale. Acesta este unul dintre motivele pentru care parul pe care se aplica extensiile ar trebui sa fie lung si sanatos. Extensiile din par sintetic sunt mai greu de potrivit cu parul natural. De asemenea, pe piata exista extensii care se pot reaplica, asa ca te scutesc de costurile suplimentare pentru par, platind numai manopera.

Citeste si:  Ce urasc barbatii la femei

Cum se ingrijesc extensiile? In ciuda ideilor preconcepute, extensiile sunt destul de usor de intretinut, trebuie doar sa le acordati atentia si ingrijirea pe care ati acorda-o in mod normal parului vopsit sa parului cu permanent. O data la 6-8 saptamani, trebuie s faceti o vizita la salon pentru un tratament de mentinere. Extensiile din par natural se ingrijesc la fel ca si parul natural, insa mai fin. Folositi o perie speciala pentru extensii, astfel incat sa nu deteliorati parul sau locul in care au fost aplicate. Folositi un sampon delicat si mai ales un balsam, pentru a evita incurcarea parului. Dormiti cu parul strans in coada, pentru a evita rupturile, incalcirea parului sau nodurile.

Citeste si:  Striptease - You can leave your hat on

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.