Fata nevazuta a casniciei – stradania de zi cu zi

Please select a featured image for your post

Cu siguranta ai trecut cu vederea, nu ai luat in serios sau ti-ai dat ochii peste cap cand mama ta sau o prietena casatorita de ceva timp au incercat sa iti spuna o casnicie inseamna multa rabdare si munca. Probabil ca te-ai gandit ca se refera la faptul ca va trebui sa ii spui de 10 de ori pe zi sa lase capacul jos la wc sau sa isi puna sosetele murdare in cosul pentru rufe. In naivitatea ta, probabil ca te-ai gandit ca stradania se refera la faptul ca trebuie sa te obsnuiesti cu oaresce obicei ebervant. De fapt, lucrurile nu sunt chiar atat de simple.

Casnicia inseamna o lectie continua. Veti spune ca glumesc, ca nu se poate, ca doar voi va cunoasteti atat de bine, stiti toate reactiile pe care partenerul l-ar putea avea si nu va puteti astepta niciodata la surprize neplacute. Insa nu e deloc asa, pentru ca oamenii sunt creaturi extrem de complexe si o casnicie este ca o lectie continua: cand crezi ca ai invatat tot ce se putea invata despre comportamentul, personalitatea si starile de spirit ale partenerului, ceva se schimba si trebuie sa o iei de la capat. Asa cum partenerul tau se schimba pe parcursul casniciei, la fel o vei face si tu, pentru ca e ceva natural: pe masura ce oamenii cresc si evolueaza, adevarata munca intr-o casnicie inseamna tocmai sa tii pasul cu aceste schimbari si sa incerci sa le faci fata.
Certurile de zi cu zi. Imediat dupa casatorie veti primi o multitudine de sfaturi referitoare la momentele mai tensionate, pe care le-am pytea rezuma simplu in fraza �nu lasati sa va prinda noaptea suparati�. Ce bine ar fi daca toate certurile ar dura 10 minute si apoi s-ar incheia intr-o mare de pareri de rau printre saruturi pasionale. Insa adevarul este ca, intr-o casnicie, certurile devin mai serioase si tind sa dureze mai mult, mai ales o data cu trecerea anilor. Nu ti-a spu nimeni asta pana acum? Nu putine vor fi datile cand va veti certa nopti intregi si va va prine dimineata fara a ajunge la nici un fel de concluzie. Solutia este sa va calmati si sa luati totul de la capat: recapitulati motivele pentru care v-ati certat si mai ales sa vedeti adevaratele motive, pentru ca de cele mai multe ori, certurile care izbucnesc din motive aparent minuscule, ascund frustrari si adevaruri dureroase.

Citeste si:  Minciuna de la inceput, sinceritatea de pe urma
Certurile explozive. Un lucru este cert insa: nu lasati niciodata o cearta neterminata, pentru ca va deveni o sursa de frustrare. In general, noi femeile suntem invatate sa ne purtam frumos cu sotii nostri si sa lasam de la noi pentru ca totul sa fie bine. Ce nu ne spune nimeni este ca de fiecare data cand ceva ne deranjeaza si nu discutm despre asta cu partenerul de teama de a nu porni o cearta, acel ceva se transforma in frustrare si frustrarile tind sa se adune foarte rapid. In momentul in care esti mult pres frustrata pentru a te mai abtine, vei exploda si totul va degenera intr-un scandal monstruos.

Citeste si:  Jocuri erotice
Singura solutie e sa iti expui mereu punctul de vedere fara a-ti fi teama ca vei genera un scandal. Dar pentru asta trebuie sa te disciplinezi si sa nu pornesti niodata discutia atunci cand ai nervii intinsi la maxim. Linisteste-te, trage aer adanc in piept, iesi la o plimbare si abia apoi, cand te simti destul de calma pentru a purta conversatie fara sa ridici tonul, iti poti expune punctul de vedere. Chiar daca asta inseamna sa redeschizi un subiect pe care sotul tau l-a considerat inchis pentru simplu fapt ca a incheiati discutia.

Citeste si:  Probleme sexuale

2 Comentarii
  1. Cele mai comune certuri sunt cele de la neajunsurile banesti si necomunicare intre parteneri.Dar mereu este o solutie pentru ele, mereu trebuie sa va spuneti punctul de vedere fara jena,doar sunteti cuplu, buni prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.