Femeia ideala?!

„Sunt inalta… Stai! nu vreau sa te intimidez, cel mai bine ma defineste cuvantul „micuta”?! dar nu indraznesc sa-ti spun ca esentele tari se tin in recipiente mici… parul e de un rosu aprins, lung si cret… te intimidez? In acest caz voi fi blonda – sunt draguta si sincera?! Am o slujba buna – dar in nici un caz nu mai buna decat a ta… totul e atat de dragut in jurul meu. Gatesc foarte bine… acum sigur nu te intimidez si nu-ti pot oferi sex din abundenta. Stai! Acum te-am blocat: te doresc si-ti pot oferi totul!!!” sa fie oare un crampei al dialogului dintre femeia perfecta si un barbat oarecare?

Femeile cauta in permanenta admiratia barbatului, e ca un magnet ce atrage pentru a-si cimenta increderea ca e frumoasa… poate chiar perfecta. De ce are nevoie de „nota” barbatilor? Raspunsul e simplu: te simti femeie cand valoarea ta e scumpa si naste „razboaie” pentru a fi cucerita.

Citeste si:  Care sunt cele mai importante motive pentru care un barbat insala

Dar care e femeia ce place barbatului, care e considerata perfecta? Exista vreun tipar? Ar trebui sa fie un model, o „icoana” la care sa fiu raportata, comparata… insa barbatilor le plac tot felul de femei, ei au preferinte ciudate, opuse, perfectiunea unuia fiind total opusa cu a altuia. Chiar si forma nasului a fost un criteriu al perfectiunii, privirea supusa sau sfredelitoare au fost considerate decisive in alegerea modelului ideal de femeie. Barbatii deschisi, comunicativi prefera o femeie cu sani mari, in timp ce tacutii, religiosii pe cei mici. Cate diferente…

Frumusetea femeii naste dificultati de apreciere. Parca „notele” se dau mai greu la concursurile de frumusete, grila e mobila, se schimba chiar si la aceeasi persoana, de la an la an, relatie dupa relatie si iata ca ne aflam la un examen cu „manechine” cameleonice.

Citeste si:  10 cupluri de celebritati care si-au spus "adio"

Cel mai usor este sa treci trupul femeii prin „cercul frumusetii”, sa-i procesezi dimensiunile pentru a decide: da, merita sa o privesc si altfel… poate zambeste, poate are un mers de felina… si, cine stie… o sa o visez la noapte. Modelul perfectiunii s-a schimbat de-a lungul timpului – nasul proeminent, mult valorizat in Egiptul antic a devenit „modelajul” cel mai des intalnit pe masa chirurgilor plasticieni; rotunjimea formelor, voluptatea a dominat perioada… pana la femeia snur, extrem de slaba, promotoarea curelor de slabire si a tulburarilor alimentare.

Citeste si:  Sexperta: oglinda, oglinjoara, eu cu cine ma culc diseara?

Cat dureaza frumusetea trupului? Statisticile ne arata ca maximum pana la 30 de ani barbatii isi aleg partenera perfecta astfel, dupa aceasta varsta, frumusetea interioara, dezinvoltura, umorul, inteligenta devin primordiale.

O femeie isi poate „conserva” prospetimea si fermitatea formelor, in cazul in care exista un stil de viata sanatos, inteles prin sport, alimentatie corecta etc, intr-un procent extrem de mic, 1-3 %, maxim pana la 35 de ani. Deci, chiar daca ne dorim sa fim perfecte sau credem ca barbatii apreciaza modelul promovat de mass-media, sigur, atunci cand trebuie sa-si aleaga partenera nu se vor casatori cu Miss Univers. Dati valoare frumusetii interioare, incercati sa atingeti perfectiunea sufleteasca… cea fizica e superficiala si trecatoare!

Autor: Mirela Zivari


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.