Increderea in cuplu

Please select a featured image for your post

Ce frumoase sunt toate iubirile la inceput! Ce frumos e sa ai fluturi in stomac cand iti vezi iubitul si cat de mult ti-ai dori ca senzatiile si trairile aceastea sa dureze o vesnicie. Ei bine, chiar daca ne e foarte usor sa ne indragostim, e mai greu sa traim alaturi de persoana iubita atunci cand cuplul nu se bazeaza, dincolo de atractia fizica, pe incredere si comunicare. Increderea si comunicarea merg mana in mana si toate relatiile care dureaza in timp si care s-au transformat in casnicii fericite au la baza increderea. Increderea se castiga in timp, necesita o investitie serioasa de timp, sentimente, comunicare si rabdare, insa la sfarsit, vei constata ca toate au meritat efortul depus. Atentie insa, pe cat de greu este de dobandit increderea partenerului pe atat de usor o poate pierde daca ea nu este intretinuta.
Citeste si:  Ucigasii libido-ului
Ce inseamna sa ai incredre in partenerul tau?
Inseamna sa ai puterea sa ii spui absolut orice, legat de trecutul tau, legat de ceea ce iti doresti in prezent sau de aspiratiile tale viitoare. Inseamna sa ii cunosti foarte bine toate reactiile si sa il iubesti in fiecare moment al vietii sale – sa stii cand este nervos si de ce, sa va intelegeti din priviri, sa il iubesti chiar si atunci cand e morocanos, sa il intelegi cand iese la o bere cu prietenii si sa il accepti si apreciezi asa cum este el, fara a incerca sa il schimbi in vreun fel sau sa il modelezi dupa cerintele si asteptarile tale. A avea incredere in partenerul tau inseamna sa lasi garda jos si sa iti dezvalui adevarata personalitate, asa cum este ea. Hai sa fim realiste – inca de la prima intalnire folosim tot felul de trucuri si tertipuri pentru a ne prezenta intr-o lumina mai buna, pentru a ascunde acele mici defecte de care suntem constiente, ne controlam nervii si ii vorbim intotdeauna frumos, chiar daca stam sa explodam de furie. Dar cat de corect este fata de iubitii nostrii sa le aratam o fata fabricata a noastra? Daca ai incredere in iubitul tau, atunci stii ca ii poti arata cine esti, care sunt reactiile tale, cum arati dimineata cand te trezesti si toate acestea avand certitudinea ca te va iubi la fel de mult.
Citeste si:  Cum sunt EU?
De nelipsit in cuplu: increderea si comunicarea. Care este cel mai important rod al increderii? Faptul ca stii ca esti iubita neconditionat, ca nu ai nici un secret fara de partenerul tau, ca nimeni si nimic nu poate intra intre voi atata timp cat va puteti spune absolut orice. Viata de cuplu va fi cu atat mai fericita cu cat tu ai increderea ca partenerul tau nut e poate respinge, ca orice problem aparuta se poate rezolva prin comunicare.
Citeste si:  Lectia despre casnicie: abandonul de sine
O data ce ai castigat increderea partenerului tau si la randul tau ai incredere totala in el, calea spre comunicarea libera este mai mult decat deschisa. Te poti exprima liber, fara sa iti gandesti dinainte toate raspunsurile si fara sa le reforumezi de zeci de ori pana cand au o forma acceptabila pentru iubitul tau. Poti fi tu insati, fara sa te gandesti tot timpul ca il dezamagesti sau nu te ridici la asteptarile lui.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.