Incurajeaza comunicarea in cuplu

Please select a featured image for your post

Iata o problema de care se plang intotdeauna femeile si foarte rar, spre niciodata barbatii. De ce? Pentru ca asa suntem noi femeile, vorbim mult, vorbim extrem de mult atunci cand ne intereseaza partenerul, noi consideram ca orice problema se poate discuta si isi are rezolvarea prin comunicare. Ei, sunt in tabara adversa, comunica putin si doar strictul necesar, nu se pierd in detalii inutile, nu se implica atunci cand nu considera ca e cazul. Comunicarea in cuplu e problematica pentru ca tu simti ca el nu se implica destul, el considera ca tu esti atat de stapana pe situatie incat nici macar nu ai nevoie de feedback-ul lui. Te faci ca nu stii despre ce situatie vorbesc? Tipica situatie: EA „ce facem azi?” EL „ce vrei tu, iubito”, EA „niciodata nu te implici sa propui ceva” EL „pai oricum facem cum vrei tu, eu nu ma supar”.
Acum te recunosti? Cu siguranta una din trei cititoare se recunosc. Deci, cum incurajam comunicarea bilaterala in cuplu? Unilaterala stiu ca exista, pentru ca noi dam tot timpul din gura.
Citeste si:  Afla ce le place baietilor
Creeaza momente speciale pentru comunicare E normal ca atunci cand mergeti la un film sau iesiti cu alte cupluri sau mergeti in vizita, nu o veti discuta prea multe, din pacate. Asa ca, daca iti doresti sa imbunatatesti comunicarea dintre voi, incearca sa creezi moment unic in doi, fie ca e vorba de o plimbare in parc, de o cina in doi sau pur si simplu o dupa-amiaza e leneveala in pat. NU uita, scopul intalnirii e sa il incurajezi sa comunice cu tine intr-un mod cat mai liber si mai profund.
Citeste si:  Cucereste-l din nou
Asa ca, provoaca-l discret, deblocheaza-l emotional, incearca sa nu smulgi declaratii si confesiuni ci sa il faci sa le marturiseasca singur. In acest sens, intreaba-l de exemplu care e cea mai mare dezamagire pe care a avut-o vreodata, care e cel mai mare vis al lui, care e cel mai aiurea sfat pe care l-a primit vreodata etc. E important ca discutia sa inceapa de la ceva banal si general si fii sigura ca va degenera incet incet spre ceva serios si cu un puternic caracter confesional. Cu cat atmosfera este mai calda si cadrul in care va aflati unul mai intim, ii va fi mai usor sa comunice liber. Incurajeaza-l sa ia initiativa Am vorbit la inceputul articolului despre acea situatie suparatoare in care ai impresia ca nu se implica in nimic. El, pe de alta parte, considera ca femeile adora sa organizeze chestii, sa planifice, sa fie „in charge” si deci nu doar ca nu considera implicare alor necesara, dar nici macar nu vor sa te incurce.
Citeste si:  Emotiile primei experiente
sa ca, fara a-i tine teoria chibritului, implica-l in organizarea unui weekend in doi, de exemplu. Daca pana acum singura lui grija era sa faca plinul la masina, acum roaga-l sa se intereseze de cazare, sa vina cu tine la cumparaturi, sa concepeti impreuna lista de necesare pe timpul excursiei. Incetul cu incetul, va prinde gustul si va prelua initiative de unul singur si te vei trezi ca esti invitata intr-o excursie organizata cap-coada de el insusi, fara cel mai mic imbold din partea ta!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.